Social

Primăria Municipiului Chișinău va organiza 27 de tabere tematice pentru copii, cu genericul „ȘTIM la bibliotecă”

post-img
imagine simbol

Pentru odihna, educația și distracția copiilor, în sezonul estival 2024, Primăria Municipiului Chișinău, prin Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”, va organiza 27 de tabere tematice, cu genericul „ȘTIM la bibliotecă”. Acestea vor activa în perioada 3 iunie - 27 iulie, perioadă în care vor putea fi frecventate de circa 2.000 de copii, anunță Primăria Chișinău.

floare carpet

„Durata programului este de patru ture, a câte două săptămâni pentru fiecare tură, de luni până vineri, în intervalul orelor 10:00 - 13:00. Grupurile vor fi constituite din copii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani”, declară Angela Cutasevici.

Oferta educațională pentru sezonul estival 2024 în municipiul Chișinău se constituie din șapte Programe subvenționate de către APL, inclusiv: 

15 tabere cu sejur de zi în baza instituțiilor de învățământ primar, secundar ciclul I și II;

3 tabere constante: „Poienița Veselă”, „Alunelul” și „Cireșarii”;

14 tabere sportive în afara orașului - în toate școlile sportive;

1 tabăra ecologică - Proiectul ecologic cognitiv distractiv de vară „GREEN GATE 2024”, în baza Centrului Orășenesc al Tinerilor Naturaliști (COTN);

floare carpet

13 tabere vocaționale în cadrul instituțiilor extrașcolare;

24 tabere tematice în baza Centrelor comunitare pentru copii și tineri, subdiviziuni ale Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului (DGPDC); 

Tabere tematice în baza Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu” cu 27 filiale ale acesteia, sub genericul „Provocarea verii”.

Comunicatul prevede că, pentru buna desfășurare a sezonului estival 2024, Primăria Capitalei a alocat un buget de peste 35.300.000 de lei.

În anul 2023, în taberele de odihnă din municipiul Chișinău s-au odihnit 28.080 de copii, dintre aceștia 457 provenind din familii refugiate.

Pentru informații despre înscriere și detalii despre fiecare instituție extrașcolară, contactați direct instituția de interes sau vizitați site-ul web al DGETS - extrascolar.md 

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter