Social

Copii și tineri talentați din raionul Drochia își expun lucrările la Parlament

post-img
Copii și tineri talentați din raionul Drochia își expun lucrările la Parlament

Copii și tineri talentați din raionul Drochia își expun lucrările la Parlament. Expoziția cu genericul „Prin artă spre un viitor frumos” reunește circa 170 de exponate care ilustrează arta în viziunea copiilor de la Școala de Arte din orașul Drochia și de la Centrul de Creație a Copiilor din aceeași localitate. Evenimentul, organizat cu ocazia Zilei Parlamentului, are scopul de a susține tinerele talente.

floare carpet

27 de tablouri ce reflectă lumea înconjurătoare în culori vii sunt pictate de elevi inspirați de 8-15 ani. Desenele se remarcă prin diversitatea tematicilor abordate și prezintă tradiții populare, locuri pitorești, dar și activități cotidiene, pline de culoare și emoții. Elevii, sub îndrumarea profesorilor, au pictat în acuarelă, tempera, ulei, vopsea acrilică și creion. Copiii și-au demonstrat talentul în lucrări precum „Dansul haiducilor”, „Dealurile Moldovei”, „Ziua drapelului”, „Torcătoarea”, „Zâmbet de copil”, „Poienița veselă”, „Copilărie, dulce armonie”, „Muzică și dans”, „Ospitalitate” ș.a.

O altă categorie de lucrări expuse sunt cele de artizanat și de artă decorativă, confecționate din paie și pănuși, nuiele, lână și ață. Copiii au expus păpuși în stil național, flori, genți, lucrări croșetate și tricotate, care impresionează prin creativitate și transpun artistic realitățile. Obiectele din lut și ceramică ale renumitului meșter popular din nordul Moldovei, Iurie Cucuietu, care este și director al Școlii de Arte din Drochia, dau un colorit aparte expoziției, remarcându-se prin originalitate și rafinament.

 „Profesorii și elevii depun eforturi considerabile la confecționarea acestor lucrări. Le altoim, în continuu, discipolilor dragostea de artă și frumos, iar rezultatul muncii se vede în cadrul concursurilor naționale și internaționale, unde participă elevii instituțiilor noastre. Omina Nazarov, Arina Cebotari, Ionela Poștan se numără printre elevii talentați care au obținut locuri de frunte, iar, pentru că s-au afirmat, elevele au fost invitate să participe la Gala Laureaților, organizată de Consiliul raional Drochia”, au relatat profesorii de artă plastică Iurie Cucuietu și Tamara Cucuietu. 

Expoziția este deschisă pentru vizitatori până pe data de 30 mai, de luni până vineri, între orele 8.00-17.00.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter