Politic

E.S. Tomasz Kobzdej, despre falsul că UE ar urma să trimită în R. Moldova imigranţi ilegali. "Eu nu am auzit mai mare prostie decât acest fals"

post-img
"Punctul pe AZi”

Ambasadorul Poloniei în Republica Moldova, E.S. Tomasz Kobzdej, respinge categoric informația privind presupusa înțelegere între Republica Moldova și Uniunea Europeană referitoare la trimiterea imigranților ilegali în schimbul facilităților pentru Chișinău în procesul de aderare la UE. El denunță această informație ca fiind un fals pur.

"Eu nu am auzit mai mare prostie decât acest fals. E un fals adevărat. Punct. Noi știm ce portaluri și canaluri de comunicare se folosesc pentru a răspândi astfel de falsuri și subscriu la ceea ce a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului al R. Moldova în acest sens. Nu are sens, din punct de vedere social, politic. E un fals pur. Pot doar să confirm că e un fals pur", a declarat E.S. Tomasz Kobzdej, ambasadorul Poloniei în Republica Moldova, fiind invitat în platoul emisiunii "Punctul pe AZi" de la TVR Moldova.

Totodată, diplomatul menționează că războiul hibrid nu se limitează doar la mijloacele non-militare, precum influența politică sau propagandă.

"Războiul hibrid reprezintă o combinație între aceste mijloace și altele. Automobilul hibrid nu e electric, e altceva. Într-o țară neutră cum este Republica Moldova nu putem uita de provocările pur militare. Această țară și această regiune se confruntă cu astfel de provocări", adaugă ambasadorul.

Amintim că în urmă cu câteva zile, site-ul agencja-informacyjna.com publica o informaţie, fără a preciza o sursă, că între Republica Moldova şi Uniunea Europeană ar exista o înţelegere, potrivit căreia Bruxelles-ul ar urma să trimită imigranţii ilegali în Republica Moldova. Totul, în schimbul unor facilităţi pentru Chişinău, în procesul de aderare la UE. 

Jurnaliștii din Polonia contactaţi de TVR MOLDOVA au precizat că nu au auzit de o asemenea agenţie. 

Autorităţile de la Chisinău şi cei care au verificat atent sursa si ce s-a publicat dezmint informaţia şi spun că de fapt este un plan de dezinformare, pus la cale de Kremlin, prin intermediul lui Ilan Şor, cu scopul de a crea panică în societate.

Ediţia emisiunii "Punctul pe AZi” de la TVR Moldova poate fi urmărită mai jos.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter