Actualitate

TVR MOLDOVA s-a mutat în casă nouă

TVR MOLDOVA s-a mutat în casă nouă

TVR MOLDOVA s-a mutat într-un sediu nou, modern, marcând un moment de tranziție și inovație în istoria de 10 ani a postului românesc de la Chişinău. Redacţiile, studiourile şi spaţiile de lucru respectă ultimele standarde în domeniu şi vor face mai uşoară tranziţia către mass media viitorului. Astfel, jurnaliştii TVR MOLDOVA au instrumentele necesare pentru a aduce în casele telespectatorilor fideli ştiri şi emisiuni de calitate, obiective, bine documentate şi diverse.

TVR Moldova și-a început al doilea deceniu de activitate într-un sediu nou, la standarde moderne, și cu planuri ambițioase.

DAN CRISTIAN TURTURICĂ, preşedinte - Director General, TVR : „Ne vom strădui din ce în ce mai mult ca programele TVR MOLDOVA să se ridice la nivelul de interes pe care românii şi statul român îl manifestă cu adevărat faţă de Moldova. Așteptările mele sunt foarte mari de la TVR MOLDOVA. Îmi doresc foarte mult ca audiența Televiziunii Române să crească. Îmi doresc să fim din ce în ce mai prezenţi în casele moldovenilor, ca vocea Televiziunii Române în Moldova să se audă din ce în ce mai puternic. ” NICOLAE MOCANU director TVR MOLDOVA: „A fost o muncă comună Chişinău - Bucureşti. De când am revenit cu primul telejurnal pe ecranele basarabenilor constant ne-am mărit atât editorial, cât şi la nivel de echipe. Astfel, am ajuns la număr impunător de emisiuni. În anul nou vom veni şi cu o calitate mai bună a serviciilor în format High Definition şi cred că este un merit al echipei, atât a echipei de la Chişinău cât şi de la Bucureşti.” Mutarea în noul sediu s-a facut în doar trei luni, printr-o colaborare excelentă între echipele de la București și Chișinău. Cel mai dificil a fost pentru echipa de ingineri şi tehnicieni să mute regia într-un timp record fara a se întrerupe nicio zi emisia postului. MĂDĂLINA COCIU jurnalist TVR MOLDOVA 7796 // Acum, vedeţi că totul este gata, iar acest spaţiu a prins viaţă şi s-a transformat într-o adevărată redacţie de ştiri. Toţi colegii lucrează contra-cronometru! IRINA BEJENARU şef, Departament Ştiri, TVR MOLDOVA :„ Am luat cu noi din redacția veche toată experiența şi entuziasmul, şi iată că ne-am mutat la casă nouă. Redacţia de ştiri, după cum bine vedeţi, este una mare” TATIANA CHETRARI şef, Departament Producţie, TVR MOLDOVA :„ Din punct de vedere al produsului editorial înseamnă mai multe emisiuni, ceea ce înseamnă că vom intra mai frecvent în casele telespectatorilor de pe ambele maluri ale Prutului. ” ANGELINA UNGUREANU jurnalist TVR MOLDOVA : „Vreau să îţi spun că mă simt mai inspirată în procesul de gândire şi de creare a ştirilor, iar în mare parte, se datorează acestei redacții mari, frumoase, moderne şi spaţioase. ” NICOLAE BOICO jurnalist TVR MOLDOVA: „Ne simţim mult mai aproape, pentru că suntem faţă în faţă şi respectiv ne inspirăm lucrând cot la cot.”

ELENA GUŢU prezentator, Obiectiv Comun, TVR MOLDOVA: „ Luminile s-au aprins, invitațiile s-au făcut, întrebările se pregătesc. Avem multe emoții şi sperăm de asemenea că şi invitații noştri când vor păşi din nou la noi în studio se vor simţi şi ei ca acasă. ” TVR MOLDOVA transmite 24 de ore din 24, în timp real, imaginea societății românești de dincoace și de dincolo de Prut, în toate aspectele ei. Un nou sediu vine la pachet cu posibilitati tehnice superioare. Trecerea la emisia HD, un portofoliu de programe mai bogat si mai diversificat.

Toate acesteea confirma intrarea TVR MD intr-o noua etapa de dezvoltare. Este, în acelaşi timp, încă o dovadă a legăturilor de suflet dintre Republica Moldova şi România dar şi a sprijinului acordat pe drumul european asumat de Chişinău.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter