Justiție

Tatiana Răducanu a demisionat din funcţia de membru al Comisiei Pre-Vetting

Tatiana Răducanu a demisionat din funcţia de membru al Comisiei Pre-Vetting

Tatiana Răducanu a demisionat din funcţia de membru al Comisiei Pre-Vetting. Anunţul a fost făcut de şefa Comisiei Juridice Numiri şi Imunităţi a Parlamentului, Veronica Roşca.

Potrivit deputatei, la baza cererii de demisie ar fi o scrisoare care ar pune la îndoială calitatea profesională și integritatea, acuzații pe care Răducanu le consideră false. Totul a pornit după ce în spaţiul public a apărut, astăzi, o scrisoare care ar fi fost trimisă de şefa Procuraturii Anticorupţie, Veronica Dragalin. 

Aceasta invocă faptul că Tatiana Răducanu ar fi avut legături cu Veaceslav Platon, controverat om de afaceri, cu oligarhul Ilan Şor şi cu avocatul acestuia, Aureliu Colenco. Iar pe numele magistratei ar fi fost pornit un dosar penal. TVR MOLDOVA a solicitat un comentariu de la Procuratura Anticorupție despre autenticitatea scrisorii şi presupusul dosar penal, dar deocamdată nu am primit un răspuns. Răducanu a fost numită în funcţie de către Parlament şi este al doilea membru al comisiei pre-vetting care a demisionat, după Vitalie Miron.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter