Politic

Sandu, despre amenințările lui Lavrov: Rusia nu este în măsură să ne dea nouă lecții de democrație

post-img
Maia Sandu, în platoul TVR Moldova
Sursa foto: captură de ecran

Rusia nu este în măsură să ne dea nouă lecții de democrație. Suntem, într-o situație complicată și avem nevoie să ne consolidăm și sectorul de securitate și în sectorul de apărare. Declarația aparține președintelui Maia Sandu și a fost făcută în cadrul emisiunii „Dincolo de alb și negru” de la TVR 1.

„Rusia nu este în măsură să ne dea nouă lecții de democrație. Sfatul meu pentru ei este să analizeze clasamentele internaționale atunci când vine vorba despre valorile democratice și cum se poziționează statele în aceste clasamente. În rest, acțiunile noastre sunt îndreptate pentru consolidarea democrației, pentru consilidarea instituțiilor statului așa încât instituțiile statului să poată să protejeze cetățenii. Suntem, într-o situație complicată și avem nevoie să ne consolidăm și sectorul de securitate și în sectorul de apărare”, a spus Maia Sandu în platoul TVR Moldova. 

Precizăm că ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat, într-un interviu acordat postului de televiziune Rossia 24, că Occidentul a pus ochii acum pe Republica Moldova pentru a avea rolul ''următoarei Ucraine'', în timp ce președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, este ''pregătită, practic, pentru aproape orice''. 

Emisiunea „Dincolo de alb și negru” cu participarea Maiei Sandu poate fi văzută aici. 

Citește și: Maia Sandu, la TVR Moldova: La moment nu există riscul unei invazii militare și acest lucru se datorează faptului că Ucraina luptă pentru libertatea sa

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter