Social

Un nou incendiu la Liceul „Liviu Deleanu” din Chişinău. Flăcările au izbucnit într-o încăpere auxiliară

video

La mai bine de două săptămâni de la incendiul care a avut loc la Liceul "Liviu Deleanu" din Chişinău, pompierii au fost alertaţi din nou de directorul instituţiei. De astă dată, flăcările au izbucnit într-o încăpere auxiliară, dar au fost stinse rapid de către angajaţi. Deocamdată, nu a fost emisă o versiune oficială, însă după o pauză de 30 de minute, elevii au revenit în bănci.

Reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență susţin că flăcările ar fi izbucnit într-o încăpere auxiliară a Liceului "Liviu Deleanu" din sectorul Buiucani şi ar fi distrus câteva bunuri materiale. Iar autorităţile municipale declară că, de fapt, unui elev i-a ars de glume şi a dat foc unui caiet. Deşi versiunile sunt diferite, cert e faptul că incidentul a provocat din nou panică în rândul părinţilor.

„Pe grup s-a transmis că este iarăşi maşină de pompieri. Ne-am alerta desigur. Cu copilul în braţe am alergat. Nu ştiu exact care etse motivul.”

„Se spune că nişte copii s-au jucat cu hârtia, cu focul şi aşa a ieşit.”

„Noi suntem foarte mulţumiţi de liceul dat. Se mai întâmplă, nu este vina administraţiei. Este un momemnt tehnic.”

Flăcările au fost stinse de angajaţii liceului până la venirea celor două echipaje de salvatori și pompieri. Iar elevii au continuat lecţiile.

ANA BÎTCĂ, director adjunct, Liceul Teoretic " Liviu Deleanu": „Undeva au ars câteva hârtii şi pentru siguranţa elevilor noi am organizat evacuarea tuturor celor care erau în instituţie. Încă odată subliniez, elevii au revenit la lecţii. A avut lecţia următoare, lecţia a cincea. Totul este în regulă.”

În urma incidentului nimeni nu a avut de suferit. Cauza și circumstanțele urmează să fie stabilite. Pe şase aprilie, Liceul "Liviu Deleanu" din Chişinău a fost cuprins de flăcări. Expertiza a stabilit că încălcarea regulilor de securitate în timpul unor lucrări de sudură ar fi cauza incendiului.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter