Actualitate

Proiectul "Podul de Cărţi TVR IAŞI - Donează o carte, schimbă un destin" a ajuns în satul Temeleuţi, raionul Călăraşi

Proiectul "Podul de Cărţi TVR IAŞI - Donează o carte, schimbă un destin" a ajuns în satul Temeleuţi, raionul Călăraşi

Proiectul "Podul de Cărţi TVR IAŞI - Donează o carte, schimbă un destin" a ajuns în satul Temeleuţi, raionul Călăraşi. Zecile de titluri de carte îi vor bucura pe copiii din localitatea din centrul Republicii Moldova, care au primit cu drag darul.

Scopul proiectului este de a promova cititul în rândul copiilor şi a valorilor româneşti.

Cărţile au fost donate de elevii Colegiului "Mihai Eminescu" din Iaşi, iar unele titluri au fost colectate de la Târgul de carte "Librex".

MARIANA SPINEI Gimnaziul Temeleuţi, Republica Moldova: „Este un eveniment foarte măreţ, deoarece este într-o zi foarte importantă ce o să lese o aprentă foarte adângă în toţi noi. Să mişcăm lucrurile din loc prin cărţi, prin oamenii cu suflet mare, prin oamenii care vin din cărţi”.

ION COŞER consul general al Republicii Moldova la Iaşi: „Dezvoltare, prosperitate, exact asta ne-am propus. Să schimbă viaţa, destinul copiilo din două localităţi, din satul Fălticeni şi din Temeleuţi. Aceşti copii merită o şansă la dezvoltare, iar noi împreună cu profesorii avem o responsabilitate ernomă să le dăm şansa la o viaţă mai bună”:

Proiectul "Podul de Cărţi TVR IAŞI - Donează o carte, schimbă un destin" se desfăşoară cu sprijinul Consulatului General al Republicii Moldova la Iaşi şi este sustinut de TVR Moldova, Primaria Iaşi, Opera Natională Română Iaşi şi Palatul Copiilor din oraş.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter