Economic

Hospitality Next Level - prima conferință pentru Industria HoReCa în Republica Moldova

post-img
Hospitality Next Level

16 mai 2024 se anunță o zi importantă pentru sectorul HoReCa din Republica Moldova! Lideri și actori din domeniu își dau întâlnire la Conferința Națională a Industriei Ospitalității – Hospitality Next Level, Ediția I, pentru a oferi idei de dezvoltare a sectorului și pentru a crea un dialog constructiv despre tendințe, oportunități și perspective.

Conferința își propune să dea un boost de informații și sfaturi valoroase pentru cei care își doresc o afacere în HoReCa sau au deja una și vor să fie competitivi pe piață. Aici vor fi peste 100 de invitați și experți, care vor veni cu idei inovatoare și sfaturi de creștere a unei afaceri. 

Discuțiile vor fi structurate în 4 Paneluri:

  1. Dezvoltarea industriei HoReCa în pas cu timpurile


În cadrul primului Panel, reprezentanți ai autorităților de stat vor prezenta politicile și strategiile de dezvoltare a sectorului HoReCa, cât și politicile de încurajare privind creșterea contribuției Ospitalității la PIB. Cei prezenți vor putea afla cum ținem pasul cu ajustarea normelor legislative, conform cerințelor UE, dar și despre reforma în industria Turismului. Acest Panel va fi moderat de Diana Lazăr, care în activitatea sa a reușit să dea turații semnificative industriei și să aducă cultura vinului la un alt nivel în Republica Moldova.


  1. Transformarea industriei Ospitalității: politici și inovații pentru creștere și sustenabilitate 

În cadrul celui de-al doilea Panel, Iurie Subotin va veni cu o prezentare despre modalitățile de sprijinire a sistemului educațional din sector pentru a face industria din nou atractivă pentru noua generație. Raisa Dogaru va veni cu sfaturi și tehnici pentru îmbunătățirea imaginii sectorului HoReCA prin forța de muncă bine pregătită. De asemenea, Veaceslav Cunev va vorbi despre cum inteligența artificială (AI) poate fi utilizată ca modalitate de creștere a eficienței în industria Ospitalității.


  1. Tendințe și analiză în industria Ospitalității: Republica Moldova vs Internațional 

În Panelul 3, Angela Cijevschi, reprezentant al unei companii lider în domeniul cercetărilor de marketing din Moldova, va prezenta o analiză a evoluției Pieței industriei Ospitalității în Republica Moldova, prin prisma consumatorilor. Florin Maxim va comunica despre cele mai actuale tendințe de pe piața ospitalității la nivel internațional.


  1. Entuziasm de antreprenor în industria HoReCa, investiții și istorii de success 

O doză de inspirație vor aduce speakerii din cel de-al patrulea Panel: Ruslan Cojocaru, fondatorul unei  francize de succes în Republica Moldova, dar și peste hotarele țării ce a ajuns la peste 50 de localuri în 23 de orașe din 8 țări și care a adus cultura cafelei la un alt nivel în Republica Moldova, Oxana Crețu, fondatoarea unui restaurant din orașul Bordeauxunul dintre cei mai apreciați chefi din gastronomia franceză care în 2023 a atras atenția inspectorilor Michelin, motiv pentru care, a fost inclusă, cu o recenzie extraordinară, în faimosul Catalog și Olga Kopylova, fondatoarea unui lanț de restaurante și magazine cu specific pescăresc din Ucraina, fondat în 2013. Antreprenorii se vor împărtăși cu experiențele prin care au trecut de la prima investiție și până la gestionarea profitabilă a lanțurilor de unități pe care le dețin și le gestionează în prezent. Se va vorbi despre potențialul neexplorat al industriei, despre entuziasm de antreprenor și investiții bine gândite. 


Evenimentul este o oportunitate unică de a crea relații cu lideri din domeniu, de a identifica oportunități de colaborare, de a face schimb de idei și experiențe. Garantăm discuții ce vă pot inspira pentru a vă duce afacerea la următorul nivel. 

Data evenimentului: 16 mai 2024

Ora: 9:00 – 17:00

Locație: Moldexpo, Pavilionul Central, Chișinău


Asociația MĂR este o organizație ce reprezintă o comunitate a oamenilor de afaceri din sectorul HoReCa, având drept scop promovarea și protejarea intereselor economice, tehnice și juridice ale membrilor săi în raport cu instituțiile statului încercând să consolideze dialogul între sectorul privat și cel public, implicându-se în promovarea celor mai importante politici publice în vederea dezvoltării mediului de afaceri din industria HoReCa din Republica Moldova.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter