Sci-Tech

Francezii se pregătesc și culinar pentru Olimpiadă. Restaurantul din satul olimpic va oferi peste 500 de mâncăruri create de bucătari renumiți

post-img
Francezii se pregătesc și culinar pentru Olimpiadă. Restaurantul din satul olimpic va oferi peste 500 de mâncăruri create de bucătari renumiți

Pregătirea Jocurilor Olimpice de la Paris cere o atenţie aparte pentru alimentația sportivilor și pentru pregătirea unor rețete care să respecte toate cerințele unei asemenea competiții. Restaurantul din satul olimpic va fi deschis non-stop și va oferi sportivilor peste 500 de mâncăruri create de bucătari renumiți. Totul este gândit până la cel mai mic detaliu, iar patrimoniul francez va fi pus în valoare cu fiecare fel de mâncare.

 


ALEXANDRE MAZZIA chef cu 3 stele Michelin: Pregătesc un fel pe care sportivii îl vor putea mânca
cu tapioca, într-o concentrație de bulion de legume.

Așa își prezintă una dintre rețete Alexandre Mazzia, bucătar cu 3 stele Michelin. Fiecare fel de mâncare este gândit astfel încât să asigure necesarul nutrițional pentru un sportiv, dar și ceva în plus, ceva ce ține de renumită savoare a bucătăriei franceze.

ALEXANDRE MAZZIA chef cu 3 stele Michelin: Suntem mândri să putem primi întreaga lume, să reprezentăm Franța, acel „savoir faire”, să evidențiem moștenirea noastră și artizanii noștri. Este o incredibilă sursă de mândrie să putem arăta că putem satisface toate nevoile nutriționale și energetice ale tuturor sportivilor din întreaga lume, cu o unicitate, cu un stil culinar diferit. Iar asta este fantastic!

Amandine Chaignot, chef: Am vrut să creez rețete reprezentative pentru Paris, care sunt simple și pe care să le puteți mânca ușor. Este un croasant pe care l-am umplut cu cremă de anghinare, ou fiert, iar deasupra am adăugat trufe și brânză de oaie.

Peste 200 de naționalități vor participa la evenimentul sportiv de la Paris. Iar diversitatea de rețete va fi la înălțimea așteptărilor.

Nathalie Bellon-Szabo, director global Sodexo Live!: Sportivii au diete fără gluten, proteice, pe bază de plante. Trebuie așadar să și hrănim un atlet, dar să-l și mulțumim!

Din cele peste 500 de rețete, în fiecare zi vor fi prezentate 120 de specialități, din care o treime vor fi vegetariene. Aproximativ 80% dintre produse vor proveni din Franța, iar calitatea lor este garantată.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter