VIDEO. După ce a votat, Igor Dodon a prezis alegeri anticipate. „La această oră, peste 10 mii de cetăţeni din Transnistria au participat la vot. Nu a fost aşa prezenţă niciodată"
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. După ce a votat, Igor Dodon a prezis alegeri anticipate. „La această oră, peste 10 mii de cetăţeni din Transnistria au participat la vot. Nu a fost aşa prezenţă niciodată"

Preşedintele Igor Dodon consideră că există riscul ca în Republica Moldova, în următoarele luni să fie organizate alegeri parlamentare anticipate.

Preşedintele ţării, Igor Dodon, susţine că în Republica Moldova peste 80% din cetăţeni nu sunt mulţumiţi de cum stau lucrurile şi marea majoritate spun că lucrurile în ţară merg într-o direcţie greşită. Potrivit şefului statului, în ultimii ani situaţia în mai multe domenii a fost un dezastru, iar dacă oamenii vor să schimbe lucrurile – să iasă la vot. „Dacă oamenii vor vota ca de mâine să fie o altă guvernare, situaţia se va schimba”. Declaraţiile au fost făcute după ce preşedintele şi-a exercitat dreptul la vot. „Votul aparţine fiecăruia şi votul fiecăruia contează”, a declarat Igor Dodon, îndemnându-i pe cetăţeni să fie foarte activi, să nu se lase speriaţi sau cumpăraţi. „Nu vă temeţi că vă vor elibera din funcţiile publice, în cazul funcţionarilor publici. Pentru că ştiu că la această etapă sunteţi impuşi să votaţi pentru anumite partide”, a spus Igor Dodon.

Şeful statului a mai spus că ştie despre încălcările care s-au comis, până acum, în procesul votului, cum ar fi aducerea organizată a alegătorilor la secţia de votare. „La această oră, peste 10 mii de cetăţeni din Transnistria au participat la vot. Nu a fost aşa prezenţă niciodată. Vedem că au fost utilizate resursele administrative. Probabil, cei care fac business în stânga şi în dreapta Nistrului încearcă să influenţeze votul”, a remarcat Igor Dodon.

Potrivit lui Igor Dodon, dacă un partid nu va avea majoritate parlamentară, există riscul major de a avea alegeri anticipate în următoarele luni.

Preşedintele a luat doar buletinele pentru alegeri, nu şi pentru referendumul consultativ privind reducerea numărului de deputaţi şi revocarea parlamentarilor care nu-şi îndeplinesc obligaţiunile. „Dar dacă de modificat Constituţia în ceea ce ţine de deputaţi, în primul rând trebuie de interzis trecerea deputaţilor dintr-un partid în altul”, a spus şeful statului.
RECOMANDĂRI