Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Sute de simpatizanţi PSRM au manifestat în faţa Comisiei Electorale Centrale

Protest în faţa Comisiei Electorale Centrale. Mai mulţi membri şi simpatizanţi ai Partidului Socialiştilor şi-au manifestat nemulţumirea faţă de decizia CEC de a avertiza PSRM privind posibilitatea excluderii din cursa electorală. Socialiştii acuză membrii CEC că ar acţiona la indicaţia Partidului Democrat. De cealaltă parte, conducerea instituţiei electorale califică protestul PSRM drept o strategie de campanie.

Veniţi cu drapele şi pancarte în faţa Comisiei Electorale Centrale, simpatizanţii PSRM în cea mai mare parte vorbitori de limbă rusă, s-au arătat indignaţi de decizia CEC de vineri, prin care preşedintele Dodon a primit o avertizare publică solicitându-i-se neimplicarea în campania electorală şi neadmiterea utilizării resurselor administrative în favoarea PSRM.
 
Afirmaţia socialistului a fost respinsă de preşedintele Comisiei Electorale Centrale.
 
Protestul PSRM a durat în faţa CEC până când socialiştii au depus câteva zeci de sesizări privind încălcările comise de celelalte formaţiuni în campanie.
 
Anterior, preşedintele Igor Dodon a anunţat că nu se va implica în campania electorală, dar îşi va oferi sprijinul pentru partidul Socialiştilor. Potrivit legii, şeful statului este apolitic.
Similare
RECOMANDĂRI