Scopurile şi sarcinile Partidului Regiunilor din Moldova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Scopurile şi sarcinile Partidului Regiunilor din Moldova

Partidul Regiunilor din Moldova, concurent electoral nr. 10 în circumscripţia naţională pentru alegerile parlamentare din 24 februarie, se declară un partid pro-rus. Reprezentanţii formaţiunii susţin că partidul a apărat întotdeauna drepturile cetăţenilor moldoveni şi va face acest lucru şi în continuare. Declaraţii în acest sens a făcut liderul Partidului Regiunilor din Moldova, Alexandr Kalinin, într-o conferinţă de presă la IPN.

„Dragi prieteni, Partidul Regiunile într-adevăr este un partid de orientare pro-rusă. Noi vom munci pentru restabilirea relaţiilor bilaterale, atât cu Federaţia Rusă, cât şi cu Uniunea Eurasiatică”, a menţionat Alexandr Kalinin. Potrivit lui, formaţiunea va depune eforturi considerabile pentru ca omenii moldoveni să poată activa în condiţii mai bune pe întreg teritoriul Uniunii Eurasiatice, nu doar pe teritoriul Rusiei.

Liderul formaţiunii a mai spus că şi în calitate de preşedinte al Congresului Diasporei Moldoveneşti în Rusia s-a implicat în crearea şi implementarea conceptului de amnistiere migraţională aplicat cetăţenilor moldoveni aflaţi pe teritoriul Federaţiei Ruse, şi nu doar atât.

În altă ordine de idei, Alexandr Kalinin i-a cerut preşedintelui Igor Dodon să prezinte dovezi la acuzaţiile pe care spune că le-a lansat în cadrul unei emisiuni în adresa sa, precum că ar fi vizat în mai multe dosare penale pe teritoriul Federaţiei Ruse. Kalinin i-a dat răgaz până luni, în caz contrar spune că îl va declara pe Igor Dodon  „preşedinte mincinos”.

Preşedintele Partidului Regiunilor din Moldova a mai spus că joi au obţinut câştig de cauză într-un litigiu cu Partidul Socialiştilor, după ce ultimii s-au adresat în instanţă invocând că simbolul electoral al Partidului Regiunilor este o copie a simbolului PSRM. „Domnule preşedinte, vreau să vă spun că este abia începutul. În continuare înfrângerea va fi doar de partea dumneavoastră, iar victoria va fi de partea noastră”, a declarat Alexandr Kalinin.

Similare
RECOMANDĂRI