Pentru alegerile parlamentare, în Canada ar putea fi deschisă o singură secţie de votare
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Pentru alegerile parlamentare, în Canada ar putea fi deschisă o singură secţie de votare

Legislaţia canadiană nu permite deschiderea secţiilor de votare de către statele terţe în afara misiunilor diplomatice. Decizia respectivă a fost anunţată Ambasadei Republicii Moldova din Canada după solicitarea de a autoriza deschiderea a trei secţii de votare pe teritoriul canadian pentru alegerile parlamentare din 24 februarie, în conformitate cu hotărârea CEC.

„Printr-un demers al Ministerului de Externe de la Ottawa, Ambasada Republicii Moldova a fost informată că decizia respectivă se bazează pe prevederile legislaţiei canadiene, care „nu poate aproba deschiderea secţiilor de votare pe teritoriul Canadei” pentru scrutinul din anul 2019”, se menţionează într-un comunicatul de presă remis de Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

Ministerul nu precizează dacă va fi sau nu deschisă o secţie de votare pe teritoriul misiunii diplomatice din Ottawa.

Solicitată de IPN, şefa Direcţiei comunicare, relaţii publice şi mass-media a Comisiei Electorale Centrale, Rodica Sîrbu, a declarat că CEC examinează nota autorităţilor canadiene şi identifică soluţii pentru a asigura dreptul la vot al cetăţenilor moldoveni, iar acestea urmează să fi anunţate ulterior.

Anterior, Comisia Electorală Centrală anunţa că două secţii de votare sunt necesare în Toronto şi Montreal.
Similare
RECOMANDĂRI