Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

O aplicaţie web va fi disponibilă, în ziua alegerilor, pentru cetăţenii din diaspora

Cetăţenii Republicii Moldova care în ziua alegerilor se vor afla în afara ţării pot afla mai multe informaţii despre secţiile unde pot vota, la doar un click distanţă. Pentru ei a fost creată aplicaţia web diaspora.voteaza.md - platformă care în ziua alegerilor va oferi detalii despre cele mai aglomerate secţii de vot, sau harta spre cea mai apropiată secţie de vot.

În funcţie de localizarea geografică a utilizatorului care accesează aplicaţia diaspora.voteaza.md, browserul îi va indica trei secţii de votare care se află cel mai aproape de localitatea sa, precum şi traseul în aplicaţia google.maps.

Pe pagina diaspora.voteaza.md pot fi găsite şi informaţii despre secţia de votare respectivă - adresa, numele instituţiei sau clădirii în incinta căreia este deschisă acea secţie. CEC solicită cetăţenilor ca în ziua alegerilor să se informeze doar din surse oficiale.

Tot acolo, cetăţenii din diaspora pot găsi întreaga listă a secţiilor de votare care vor fi organizate peste hotarele Republicii Moldova - grupate pe ţări, în ordine alfabetică.


 
Similare
RECOMANDĂRI