UPDATE.VIDEO. Andrei Năstase: Decizia de ieri a Curţii de Apel se datorează comunicării cu CEDO
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

UPDATE.VIDEO. Andrei Năstase: Decizia de ieri a Curţii de Apel se datorează comunicării cu CEDO

Andrei Năstase, preşedintele Platformei DA, candidatul Blocului ACUM Platforma DA şi PAS la funcţia de primar al municipiului Chişinău a dat mai multe detalii despre decizia de ieri a Curţii de Apel prin care a fost validat mandatul de primar a acestuia. Potrivit lui decizia se datorează Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) care au cerut explicaţii Guvernului Republicii Moldova şi ar fi insistat pentru pronunţarea acestei decizii. Năstase nu a anunţat ce va face mai departe, va alege să rămână primar pâna pe 20 octombrie s-au nu.

Andrei Năstase îl învinuieşte pe Ion Ceban de nevalidarea în 2018 a alegerilor locale din Chişinău.

„Putem spune cu tărie că sunt, nu doar primarul ales, ci şi primarul legitim. Cu toate acestea, mergem înainte în aceasta campanie pentru a ne bate democratic pentru centura Chişinău”, a declarat Andrei Năstase.

Năstase a menţionat că decizia de ieri a Curţii de Apel se datorează comunicării cu CEDO. 

"Dacă nu ar fi existat această comunicare de la CEDO, decizia CA nu ar mai fi fost pronunţată niciodată."

Amintim că ieri Curtea de Apel Chişinău a pronunţat o nouă hotărâre prin care au fost confirmate rezultatele alegerilor locale din 2018, în urma cărora Andrei Năstase a fost ales primar.  

În urma deciziei de ieri, Andrei Năstase poate exercita funcţia de primar general până la validarea noului primar al municipiului, care va fi ales în urma alegerilor din 20 octombrie.
 
RECOMANDĂRI