La secţiile de vot din Frankfurt, Dublin, Bologna, Modena, Parma şi Treviso s-au format cozi
Sursa foto:Facebook: Adoptă un vot Vizualizari:

La secţiile de vot din Frankfurt, Dublin, Bologna, Modena, Parma şi Treviso s-au format cozi

La mai multe secţii de vot de peste hotarele Republicii Moldova s-au format cozi. Unii concetăţeni din diaspora au făcut zeci şi sute de kilometri pentru a putea ajunge la secţiile de vot, în timp ce alţii au ales să revină în ţară pentru a participa la alegeri.

Este vorba despre secţiile de votare din Frankfurt, Dublin, Bologna, Modena, Parma şi Treviso. CEC îndeamnă cetăţenii să intre pe pagina diaspora.voteaza.md pentru a se informa care este cea mai apropiată secţie de votare unde pot participa la alegeri. 

În cazul în care în localitatea unde sunt deschise mai multe secţii de votare, alegătorii sunt îndemnaţi s-o aleagă pe cea mai puţin aglomerată.

Mai mult, Comisia Electorală Centrală dezminte unele informaţii precum că cetăţenii Republicii Moldova stabiliţi în Marea Britanie nu-şi pot exercita dreptul la vot la secţia de votare deschisă la Ambasada Republicii Moldova din Londra. 

„Procesul de votare decurge în regim normal, nu au fost înregistrate probleme sau incidente, dovadă acestui fapt serveşte şi numărul în creştere continuă a alegătorilor care participă la votare în cadrul acestei secţii. Pentru a verifica suplimentar această informaţie, CEC a contactat MAEIE care, de asemenea, a infirmat ştirea”, se arată în comunicatul instituţiei. 
RECOMANDĂRI