Ion Ceban, obligat să scoată imaginea lui Ştefan cel Mare de pe materialele electorale
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ion Ceban, obligat să scoată imaginea lui Ştefan cel Mare de pe materialele electorale

Candidatul PSRM la Primăria Chişinău, Ion Ceban, este obligat să excludă imaginea domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt de pe toate materialele electorale, inclusiv din mediul online.  O decizie în acest sens a fost luată astăzi, 10 octombrie, de către Judecătoria Chişinău, cu sediul la Râşcani, ca urmare a unei sesizări depuse de candidatul USB la Primărie, Valeriu Munteanu.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Valeriu Munteanu a publicat decizia instanţei, unde se arată că Ion Ceban mai este obligat să lichideze stocul nedistribuit al ziarului electoral al socialiştilor şi să scoată toate panourile stradale electorale din Chişinău, unde se utilează imaginea personalităţii istorice Ştefan cel Mare şi Sfânt. „Am demonstrat în instanţa de judecată că Andrei Năstase şi Ion Ceban au aceleaşi năravuri defecte de guvernanţi şi se imită, „utilizând” aceleaşi încălcări de lege”, a scris Valeriu Munteanu.

Într-o reacţie pe Facebook, Ion Ceban, a menţionat că se va conforma deciziei instanţei. „Colegii mei deja au început acţiunile de eliminare a materialelor care conţin elemente neadmise de legislaţia electorală. Credem că toţi trebuie sa respecte legea, iar noi suntem corecţi”, a scris candidatul socialiştilor.

RECOMANDĂRI