FOTO. Agitaţie electorală direct într-o secţie de votare
Sursa foto:jurnal.md Vizualizari:

FOTO. Agitaţie electorală direct într-o secţie de votare

Fără "Ziua tăcerii" la aceste alegeri. Promovarea mesajelor electorale este interzisă la intrarea şi în incinta secţiilor, însă o persoană îmbrăcată într-o vestă cu simbolul Partidului Socialiştilor a intrat direct într-o secţie de votare, "pachetele electorale" din partea PDM se împart chiar lângă o secţie de votare din Chişinău, iar amplasarea taberelor informative din partea Partidului Şor sunt unele dintre încălcările sesizate la această oră. Potrivit legii cei care nu vor respecta restricţia riscă sancţiuni mai mari decât la precedentele scrutine.

Parlamentul a adoptat anterior un proiect de lege care permite organizarea acţiunilor electorale în sâmbăta dinaintea scrutinului şi chiar în ziua votării. 

Pentru cei cu funcţie de răspundere sau candidaţi, amenda va fi de până la 2500 de lei.

Ceilalţi vor fi sancţionaţi cu până la 1200 de lei. 

La primele ore de la deschiderea secţiilor de votare, reprezentanţii PDM împărţeau pachete cu cadouri lângă una dintre secţii din Chişinău. Şi la Ungheni, reprezentanţii Partidului Şor şi-au amplasat o tarabă lângă secţia de votare. Aceştia au pus un panou cu simbolul partidului şi materiale promoţionale.

RECOMANDĂRI