Formaţiunea „Partidul Nostru”: CEC a intrat în cârdăşie deschisă cu socialiştii
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Formaţiunea „Partidul Nostru”: CEC a intrat în cârdăşie deschisă cu socialiştii

Partidul Politic „Partidul Nostru” condamnă cu vehemenţă lipsa de atitudine a Comisiei Electorale Centrale faţă de practicile ilegale şi abuzive ale unor concurenţi electorali care tăinuiesc cheltuielile reale în campania pentru alegerile locale generale din 20 octombrie. Formaţiunea „Partidul Nostru” face referire la modul netransparent în care Partidul Socialiştilor din Republica Moldova raportează cheltuielile la CEC.

Membrii formaţiunii susţin că Comisia Electorală Centrală: „nu fac uz de drepturile şi obligaţiile pe care le stabileşte Codul Electoral de a cere concurenţilor să prezinte rapoartele financiare la timp şi însoţite de toate actele doveditoare necesare, asistăm astăzi la o comedie de prost gust, când mass-media, operând doar cu datele prezentate de concurenţii electorali, plasează Partidul Nostru pe primul loc la capitolul cheltuieli”.

Totodată, aceştia susţin că după ce PSRM a împânzit ţara cu panouri electorale se poziţionează, conform datelor oficiale pe locul 3.

„Dacă CEC-ul de la Chişinău examina sesizarea Partidului Nostru în care solicită să-i ceară Partidului Socialiştilor să prezinte în 48 de ore facturile şi alte documente pentru publicitatea electorală, tabloul arăta cu siguranţă altfel. Atitudinea CEC-ului este o practică păguboasă care ar putea încuraja mulţi concurenţi electorali să-şi ascundă cheltuielile reale la următoarele alegeri”, susţin membrii PN.

„CEC nu a făcut nimic pentru a stopa practica uzuală deja, dar care reprezintă o gravă încălcare a legislaţiei şi a Constituţiei, şi anume implicarea directă şi deschisă în favoarea PSRM a lui Igor Dodon, care trebuie să fie preşedintele tuturor cetăţenilor. Toate aceste inacţiuni demonstrează încă o dată că CEC a intrat în cârdăşie deschisă cu socialiştii. PSRM, la rândul său, în frunte cu Igor Dodon, preiau tot mai mult controlul asupra tuturor instituţiilor statului şi pun bazele unui nou regim oligarhic şi ilegal la fel ca cel al lui Plahotniuc, pe care l-am răsturnat cu doar câteva luni în urmă”, se mai arată scris în comunicatul emis de Partidul Politic Partidul Nostru.

RECOMANDĂRI