Diacov are planuri mari în legătură cu Stadionul Republican şi propune ca Ambasada SUA să fie mutată în actualul sediu al Procuraturii Generale
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Diacov are planuri mari în legătură cu Stadionul Republican şi propune ca Ambasada SUA să fie mutată în actualul sediu al Procuraturii Generale

Candidatul din partea Partidului Politic „Partidul Nostru” pentru funcţia de primar al capitalei, Ivan Diacov, este de părere că fostul Stadion Republican din centrul Chişinăului trebuie transformat într-un parc multifuncţional, în special, pentru copii şi tineret. Ivan Diacov spune că acest parc ar putea fi construit după modelul parcurilor Disneyland. În opinia lui, în construirea acestui parc ar trebui să se implice investitori străini. Despre aceasta candidatul a declarat în emisiunea „Candidat” de la postul de televiziune TVC21, transmite IPN.

Candidatul este de părere că de construirea acestui parc multifuncţional ar putea să se ocupe chiar Statele Unite ale Americii, care pretinde la acest teritoriu pentru a construi o nouă ambasadă în capitală. „Eu cred că imaginea SUA pe veacuri o să rămână foarte pozitivă în Republica Moldova”, a declarat candidatul.

În opinia lui Ivan Diacov, noua ambasadă a SUA ar putea să fie mutată în actualul sediu al Procuraturii Generale. Candidatul spune că procurorii ar trebui să revină în sediul vechi pentru că Guvernul i-a acordat Procuraturii, pe lângă sediul de pe strada Mitropolitul Bănulescu-Bodoni, încă o clădire de cinci mii de metri pătraţi şi 22 de milioane de lei pentru reparaţie. „Lasă să se ducă procurorii acolo, înapoi, să-şi facă reparaţie, să prindă bandiţii, să aducă miliardul şi să trăiască. Iar Ambasada SUA să fie în centrul Chişinăului. Trebuie de gândit raţional în favoarea Republicii Moldova”, a spus Diacov.

În luna iulie anul trecut, Guvernul Filip a emis o decizie prin care terenul unde cândva a fost Stadionul Republican urma să fie transmis pentru construcţia noii Ambasade a Statelor Unite ale Americii la Chişinău. Ulterior, prim-ministra Maia Sandu a declarat că majoritatea parlamentară nu are o decizie finală pe marginea acestui subiect. Totodată, şefa cabinetului de miniştri a declarat că 35% din teritoriul Stadionului Republican aparţin unor agenţi economici.
 
RECOMANDĂRI