Cetăţenii vor putea sesiza încălcările din ziua alegerilor la linia ferbinte pentru apeluri, instituită de Guvern
Sursa foto:gov.md Vizualizari:

Cetăţenii vor putea sesiza încălcările din ziua alegerilor la linia ferbinte pentru apeluri, instituită de Guvern

A fost creată o celulă pentru asigurarea bunei desfăşurări a alegerilor parlamentare din 24 februarie curent. Din componenţa acesteia fac parte persoane cu funcţii de decizie din mai multe instituţii ale statului.

Este vorba despre angajaţi la Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Justiţiei, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Procuratura Generală, Serviciul de Informaţii şi Securitate, Serviciul Protecţie şi Pază de Stat, Agenţia Servicii Publice, Serviciul Tehnologia Informaţiei şi Securitate Cibernetică.

Celula va funcţiona începând cu deschiderea secţiilor de votare şi până la prezentarea rezultatelor finale ale scrutinului şi va asigura implicarea instituţiilor vizate pentru eliminarea eventualelor deficienţe.

Cetăţenii vor putea semnala situaţiile care periclitează buna desfăşurare a scrutinului la linia fierbinte, telefonând la numerele: 022 250888, 022 255063

Şi Comisia Electorală Centrală are un Centru de apel pentru alegerile parlamentare şi referendumul republican consultativ, cu numărul unic de telefon 022 880101, la care alegătorii pot afla răspunsuri la întrebările legate de procedurile de vot.

RECOMANDĂRI