Blocul ACUM reafirmă că nu va negocia cu PDM, PSRM sau Partidul Şor, după validarea rezultatelor alegerilor parlamentare
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Blocul ACUM reafirmă că nu va negocia cu PDM, PSRM sau Partidul Şor, după validarea rezultatelor alegerilor parlamentare

După ce rezultatele alegerilor parlamentare din 24 februarie au fost validate de Curtea Constituţională, reprezentanţii blocului ACUM şi ai Partidului Democrat îşi reiterează declaraţiile făcute anterior. PSRM susţine că luni va anunţa care vor fi acţiunile ulterioare ale formaţiunii politice.

Sergiu Litvinenco, reprezentantul blocului electoral ACUM DA PAS, susţine că formaţiunea îşi menţine poziţia de a nu negocia cu niciunul dintre cele trei partide care au acces în legislativ, referindu-se la PSRM, PDM şi Partidul „Şor”. „Nu negociem în niciun fel cu Partidul Democrat pentru că ei nu sunt parteneri, scopul lor nu este să dezvolte ţara, dar să se menţină la putere exclusiv”, a menţionat reprezentantul ACUM. De asemenea, Sergiu Litvinenco spune că blocul nu va colabora nici cu PSRM, nici cu Partidul „Şor” şi îşi va urma agenda proprie de elaborare a proiectelor în legislativ, scrie TV8.

Democratul Sergiu Sîrbu spune că PDM continuă să fie deschis faţă de toate partidele care au acces în Parlament pentru discuţii şi că este optimist în legătură cu formarea unei majorităţi legislative. „PDM a anunţat şi a făcut apel către toate partidele şi ne dorim să avem un Parlament funcţional. Nu ne dorim o criză politică în Republica Moldova chiar dacă, evident, noi suntem gata de toate scenariile, inclusiv de alegerile parlamentare anticipate”, a afirmat democratul.

Maxim Lebedinschi, reprezentantul Partidului Socialiştilor, a menţionat că organele colegiale ale PSRM se vor întruni luni în şedinţă şi vor decide acţiunile ulterioare ale formaţiunii. „Această agendă va fi făcută publică, la fel, în ziua de luni”, a menţionat socialistul.

În urma scrutinului parlamentar din 24 februarie, Partidul Socialiştilor deţine 35 de mandate în noul legislativ, Partidul Democrat – 30 de mandate, blocul electoral ACUM DA PAS – 26 de mandate, Partidul „Şor” – 7 mandate şi trei mandate au fost obţinute de candidaţi independeţi. Prin urmare, niciun partid nu dispune de numărul suficient de voturi pentru a putea crea o majoritate parlamentară.

RECOMANDĂRI