Atenţie! Astăzi a fost ultima zi în care concurenţii electorali au putut să-şi retragă candidatura la funcţia de primar sau consilier
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Atenţie! Astăzi a fost ultima zi în care concurenţii electorali au putut să-şi retragă candidatura la funcţia de primar sau consilier

Comisia Electorală Centrală anunţă că sâmbătă, 12 octombrie, este ultima zi în care concurenţii electorali pot să-şi retragă candidatura la funcţia de primar sau consilier şi pot modifica listele de candidaţi la funcţia de consilier înregistrate în cursa electoral.

Potrivit legislaţiei electorale, nu mai târziu decât cu 7 zile înainte de ziua alegerilor, concurentul electoral, care a înregistrat lista de candidaţi pentru funcţia de consilier al consiliului local, poate solicita efectuarea modificărilor în listele respective doar în limita numărului de candidaţi înregistraţi cu 30 de zil e până la data alegerilor, şi anume: înlocuirea unui candidat din lista înregistrată, prin retragerea acestuia şi desemnarea unui alt candidat; schimbarea locului de ordine sau excluderea candidatului din lista înregistrată; retragerea listei de candidaţi.

După expirarea termenului menţionat, înregistrarea concurentului electoral poate fi anulată doar de organul electoral care l-a înregistrat, în baza deciziei instanţei de judecată.
 
RECOMANDĂRI