Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

A început tipărirea buletinelor de vot pentru referendumul din Diaspora

S-a dat startul tipăririi buletinelor de vot pentru referendumul consultativ din 24 februarie. Pentru început vor fi tipărite buletinele de vot destinate alegătorilor din Diaspora, adică aproape un milion de exemplare.

Tipărirea a început prin crearea matriţei în baza căreia urmează să fie tipărite buletinele de vot ale referendumului din Diaspora. Procesul este strict monitorizat de agenţii Serviciului de Informaţii şi Securitate şi de observatori internaţionali. În plus, buletinele conţin mai multe elemente de securitate care fac imposibilă falsificarea lor.

Pentru referendumul republican consultativ din 24 februarie cetăţenii vor primi 2 buletine de vot. Pe buletinul de culoare galben pal, cetăţenii ar urma să răspundă la întrebarea: „Sunteţi pentru reducerea numărului deputaţilor din Parlament de la 101 la 61?”

Cel de-al doilea buletin va fi de culoare bej şi va conţine întrebarea, sunteţi pentru ca poporul să poată revoca din funcţie deputaţii dacă nu-şi onorează obligaţiile.

Pe ambele buletine aveţi de ales între opţiunea PENTRU şi CONTRA. Pentru organizarea referendumului din 24 februarie din bugetul de stat au fost alocate 10 milioane de lei.

Pentru referendumul republican consultativ din 24 februarie pentru cetătenii moldoveni din diaspora vor fi tipărite 990 de mii de buletine. Primele buletine de vot pentru alegerile parlamentare vor fi tipărite tot pentru alegătorii din afara ţării. În total, pentru cetăţenii din diaspora vor fi tipărite aproape 2 milioane de buletine.

 
Similare
RECOMANDĂRI