Un fost ministru al apărării va candida la funcţia de primar al Chişinăului
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un fost ministru al apărării va candida la funcţia de primar al Chişinăului

Fostul ministru al Apărării (2009-2014) Vitalie Marinuţa este candidatul Partidului Verde Ecologist pentru alegerile locale generale din municipiul Chişinău.

„Este trist de constatat că în opinia multor locuitori, dar şi conform unor clasificări internaţionale, Chişinăul, un oraş cândva foarte frumos şi înfloritor, este cotat destul de negativ la majoritatea capitolelor vieţii urbane - se consideră un oraş mai puţin atractiv, ca majoritatea capitalelor ţărilor europene, un oraş nu prea sigur, din punct de vedere al securităţii cetăţeanului, un oraş, deşi aparent cu multă vegetaţie, însă cu aer şi ape poluate. Acest trist adevăr se datorează unui viciu enorm pe care îl avem de decenii- lipsa competenţei în administrarea oraşului. Toate problemele în acest oraş pornesc de la faptul că noi încredinţăm de fiecare data gestiunea lui unor diletanţi, sau nomenclaturişti, sau oameni întâmplători, cărora nu le pasă de oraş”, spune Vitalie Marinuţa pe pagina sa de Facebook.

„Ştiu cum, pot face şi vreau să aplic toate competenţele mele, ca noi toţi în viitorul apropiat să avem un oraş total diferit în sensul bun al cuvântului de cel în care suntem nevoiţi să locuim astăzi! Am demonstrate acest lucru prin cariera mea militară de peste 20 de ani, prin faptul că am putut în perioadă de criză să gestionez cu succes unul din cele mai sărace, dar foarte importante domenii din stat-domeniul apărării”, mai spune fostul ministru.

Marinuţa a fost membru al Partidului Liberal, apoi Partidului Liberal Reformator, aripă care s-a desprins de la PL, urmare a mai multor controverse cu liderul liberal Mihai Ghimpu. În noiembrie 2014, Marinuţă a aderat la Partidul Democrat.  
Similare
RECOMANDĂRI