Skyway şi parcări gratuite la intrarea în Chişinău - soluţia pe care o propune un candidat la şefia capitalei
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Skyway şi parcări gratuite la intrarea în Chişinău - soluţia pe care o propune un candidat la şefia capitalei

Artere skyway. Aceasta este soluţia pe care o propune Teodor Cârnaţ, candidatul Partidului Voinţa Poporului la alegerile locale din municipiul Chişinău, la problema tranportului public din Capitală.

„Soluţia pe care o vede echipa noastră, adică Partidul Voinţa Poporului, este construcţia a două artere skyway, adică cale ferată suspendată, va fi un oraş al viitorului. Şi dacă noi implementăm ideea respective, s-ar putea să rezolvăm problema cu traficul în municipiul Chişinău. La fel propunem construirea la intrarea în oraş a parcărilor gratuite din partea municipalităţii, şi acel flux de maşini care vine dimineaţa din sud, nord, în Chişinău, să se oprească la intrarea în Chişinău, de acolo să se urce în transportul public”, a spus Teodor Cârnaţ în cadrul dezbaterilor electorale de la TVR MOLDOVA.

De asemenea, scopul Partidului Voinţa Poporului, spune Cârnaţ, este construirea a cel puţin 100 de km pe an de piste pentru biciclete. Asta dacă candidatul partidului ajunge la Primărie.

Întrebat de unde bani, Teodor Cârnaţ este convins că se vor găsi investitori interesaţi pentru un parteneriat public-privat. 

Cârnaţ promite şi achiziţia a 100 de troleibuze şi autobuze. „Se poate, dacă există voinţă”, spune candidatul.

De partea cealaltă, contracandidatul său, Vitalie Voznoi, candidatul Partidului Stânga Europeană, vine cu propuneri „care nu costă atât de mult”: troleibuze cu conditioner şi GPS, staţii de aşteptare confortabile, parcări cu plată în centrul oraşului, dar şi piste pentru biciclişti prin parcuri.
 
 
Similare
RECOMANDĂRI