Ruslan Codreanu solicită demisia conducerii CEC şi a conducerii CECEC
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ruslan Codreanu solicită demisia conducerii CEC şi a conducerii CECEC

Ruslan Codreanu solicit demisia conducerii Comisiei Electorale Centrale şi a conducerii Comisiei electorale de circumscripţie electorală Chişinău. Într-o conferinţă de presă susţinută pe 12 octombrie, Ruslan Codreanu a spus că cele două instituţii sunt politizate, având la conducere reprezentanţi ai blocului ACUM şi ai PSRM.

Ruslan Codreanu a spus că CEC a luat o decizie politică atunci când l-a exclus din cursa electorală, cu scopul de a elimina concurenţii electorali incomozi. „Pentru toate încălcările procedurale, pentru toate întârzierile prin care am trecut, pentru faptul că CEC-ul nu a participat la nicio şedinţă de judecată, dar s-au trezit în ultimul moment să depună referinţă, solicit demisia CEC, care este reprezentantul blocului ACUM şi a conducerii CECEC, care este reprezentantul PSRM”, a declarat Ruslan Codreanu.

Fostul candidat a menţionat că, prin tot ce s-a întâmplat, se creează impresia că Primăria a fost cedată. „Acordurile politice semnate între reprezentanţii alianţei, dar şi programele unor candidaţi ne arată clar că primăria a fost deja cedată, iar mai departe se merge pe folosirea resurselor administrative în campania electorală”, a declarat Ruslan Codreanu.

Acesta a menţionat că, în funcţie de resursele financiare de care dispune, se va adresa la CEDO pentru a-şi apăra drepturilor. „Vom vedea care este mecanismul, pentru că nu dispunem de resursele financiare necesare. O să ne consultăm cu toţi colegii şi vom lua o decizie”, a spus fostul candidat.

Ruslan Codreanu a mai declarat că a avut o discuţie de informare cu reprezentanţi ai Congresului autorităţilor locale ai Consiliului Europei, ai delegaţiei Uniunii Europene şi ai ambasadei SUA, cărora le-a prezentat documentele şi procesul care a dus la excluderea sa din cursa electorală.

Curtea Supremă de Justiţie a casat decizia Curţii de Apel şi l-a exclus vineri, 11 octombrie 2019, pe candidatul independent Ruslan Codreanu din cursa electorală pentru funcţia de primar al municipiului Chişinău.
 
Similare
RECOMANDĂRI