Reacţia CEC la acuzaţiile aduse de Ruslan Codreanu după ce nu a fost înregistrat în cursa electorală
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Reacţia CEC la acuzaţiile aduse de Ruslan Codreanu după ce nu a fost înregistrat în cursa electorală

Comisia Electorală Centrală, califică acuzaţiile lui Ruslan Codreanu la adresa instituţiei, drept „nefondate”. Codreanu spunea că membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC) şi instituţia (CEC) ar fi politizată şi imparţială faţă de pretendenţii la calitatea de candidat sau candidaţii în alegeri.

„Subliniem faptul că instanţa de judecată este unica instituţie abilitată să stabilească, dacă au fost sau nu depistate careva încălcări în activitatea organelor electorale privind înregistrarea sau neînregistrarea unei persoane în calitate de candidat la alegeri. În acest context, ţinem să menţionăm că la moment nu există nicio hotărîre definitivă a instanţei de judecată, care să constate careva abateri în acest sens”, se arată într-un comnicat al CEC.

CEC a mai subliniat faptul că după verificarea de către Consiliului electoral al circumscripţiei electorale municipale Chişinău (CECEM Chişinău) în baza aplicaţiei SIAS Alegeri, a 3011 semnături din totalul de 10454 prezentate, a declarat nevalabile 1099. Aşa cum nu a fost atins plafonul de 10000 de semnături valabile, necesare pentru înregistrare, grupul de lucru, din cadrul organului electoral, a încetat verificarea celorlate liste de subscripţie rămase. 

CEC cheamă concurenţii electorali la calm.
Similare
RECOMANDĂRI