Mâine, ASP va elibera gratuit buletine de identitate provizorii
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Mâine, ASP va elibera gratuit buletine de identitate provizorii

În contextul alegerilor parlamentare şi celor locale din 20 octombrie 2019, Agenţia Servicii Publice (ASP) îndeamnă cetăţenii Republicii Moldova cu drept de vot să verifice valabilitatea actelor de identitate.

În ziua de duminică 20 octombrie 2019, în ziua desfăşurării alegerilor, centrele multifuncţionale ale ASP vor activa conform unui program special de muncă: vor fi deschise în intervalul orar 700-2100ASP va elibera în mod gratuit buletine de identitate provizorii şi vor înmâna actele de identitate confecţionate.

Cetăţenii vor fi deserviţi conform principiului teritorial, la centrele multifuncţionale şi serviciile eliberare a actelor de identitate în a cărei rază de competenţă teritorială solicitantul are înregistrare la domiciliu sau la reşedinţa temporară, care este valabilă. Procedura de eliberare a buletinului de identitate provizoriu durează în mediu 15 min.

Cetăţenii Republicii Moldova care au depus cererea pentru eliberarea buletinului de identitate în perioada 20 septembrie – 17 octombrie 2019, pot ridica buletinul de identitate până la ziua alegerilor inclusiv şi în cazul în care termenul limită al comenzii depăşeşte această dată, indiferent de tariful achitat.

Informaţii detaliate despre programul serviciilor prestate de Agenţia Servicii Publice, lista documentelor necesare, termene, tarife şi înlesniri, pot fi vizualizate pe site-ul instituţiei: www.asp.gov.md sau obţine la numerele de telefon 14909 (apeluri naţionale) şi (+373) 022-257070 (apeluri internaţionale).

Telefon de contact pentru relaţii cu reprezentanţii mass-media: 022 504070.

Similare
RECOMANDĂRI