Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

În ultima zi de înregistrate în cursa electorală s-a făcut coadă: 11 candidaţi s-au înscris în cursa pentru Chişinău

Înghesuială mare a fost azi la Consiliu Electoral de Circumscripţie Chişinău. În ultima zi de înregistrate în cursa electorală s-a făcut coadă. 11 candidaţii au venit să-şi depună actele. Cei care râvnesc la fotoliul de primar, promit că vor face din Chişinău o adevărată capitală europeană şi vor anihila toate schemele de corupţie.

Primul care a bătut la uşa Consiliului Electoral de Circumscripţii Chişinău a fost democratul Vladimir Cebotari.

Acesta a fost urmat de Ion Diacov, candidatul Partidului Nostru, care a venit însoţit de Renato Usatii. Mai în glumă, mai in serios, aceştia spun ca se vor întrece în modernizarea celor 2 oraşe, Chisinau şi Bălţi.

Râvneşte la şefia Chisinaului, pentru a patra oară, şi Dorin Chirtoacă.

Pe ultima sută de metri, s-a înscris în cursă şi Octavian Ţîcu, după ce ieri a anunţat că vrea să-şi încerce norocul la Primăria Chişinău. El este candidatul Partidului Unităţii Naţionale.

Primar vrea sa devina şi Vlad Ţucanu, ex-consilier al fostului şef de stat, Nicolae Timofti. El candidează din partea Partidului Popular Românesc.

 Fostul primar interimar Ruslan Codreanu şi-a depus şi el candidatura, fiind independent. A adus peste 10 mii de semnături.

Se va aventura in cursă şi directorul Liceului Gheorghe Asachi, Boris Volosatii.

Unica femeie care şi-a depus dosarul este Lilia Ranogaeţ, candidat PNL. Cu o întârziere de aproape 2 ore, a venit şi Andrei Năstase, proaspat intors din vizită de lucru din SUA.

Şi PLDM şi-a prezentat candidatul pentru alegerile locale din
Chişinău.

Dosarele depuse azi de pretendentii la primăria chişinău vor fi examinate şi în 7 zile vor primi răspuns dacă au fost aprobate. Până acum, Consiliu Electoral de Circumscripţie Chişinău a înregistrat 6 candidaţi  - este vorba despre Ceban Ion de la PSRM, Donică Andrei de la Mişcarea Profesioniştilor "Speranţa - Надежда", Teodor Cârnaţ de la Partidul Politic "VOINŢA POPORULUI", Valerii Klimenco de la Partidul Politic "Şor", Valeriu Munteanu de la Partidul Politic "Uniunea Salvaţi Basarabia", şi Victor Chironda de la Miscarea "Forta Noua".


 
Similare
RECOMANDĂRI