În Chişinău va fi organizat un sondaj exit-poll. „Marja de eroare va fi de sub un 1%”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

În Chişinău va fi organizat un sondaj exit-poll. „Marja de eroare va fi de sub un 1%”

Exit-pollurile revin în Republica Moldova după opt ani de pauză. La alegerile din 3 noiembrie 2019, în cadrul turului doi al alegerilor locale generale din municipiul Chişinău vor fi efectuate sondajele de opinie la ieşirea din secţiile de votare (de tip exit-poll). Decizia a fost luată astăzi de Comisia Electorală Centrală care a aprobat cerea Asociaţiei pentru Dezvoltare Echitabilă din Moldova care va organiza sondajul.

Decizia fost aprobată cu 6 voturi pentru, 2 membri s-au abţinut, iar preşedintele CEC, Dorin Cimil, a votat împotriva efectuării acestor sondaje.

În raza municipiului Chişinău la  ieşirea din secţiile de votare vor fi efectuate sondajele de opinie despre modul în care au votat locuitori municipiului. Rezultatele vor putea fi prezentate doar după ce se vor închide toate secţiile de votare Astfel rezultatele estimative ale alegerilor pentru şefia Capitalie vor fi cunoscute la puţin timp după închiderea sectiilor de votare.

„Marja de eroare va fi de sub un 1%,” a declarat Doru Petruţi, Directorul companie IMAS, care va participa la colectarea datelor.

Metodologia care va fi aplicată duminică a fost utilizată la alegerile din 2005. 

În Republica Moldova nu au mai fost organizate astfel de sondaje la ieşirea din secţiile de votare din cauza că rezultatele exit-poll-urilor au avut o diferenţă de 12%-14% faţă de rezultatele oficiale prezentate de CEC. 

Ştirea se actualizează...
Similare
RECOMANDĂRI