CEC a decis valoarea creditelor fără dobândă pe care le pot accesa concurenţii electorali
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

CEC a decis valoarea creditelor fără dobândă pe care le pot accesa concurenţii electorali

Comisia Electorală Centrală a decis valoarea creditelor fără dobândă pe care le pot accesa concurenţii electorali pentru alegerile locale generale din 20 octombrie 2019. Astfel, partidele politice, organizaţiile social-politice şi blocurile electorale vor putea solicita până la  50 de mii de lei, iar fiecare candidat independent – 10 mii de lei. O decizie în acest sens a fost aprobată de CEC în şedinţa din 3 septembrie.

Regulamentul privind modul de acordare a creditelor fără dobândă concurenţilor electorali pentru desfăşurarea campaniei electorale va fi aprobat de Ministerul Finanţelor.

O altă decizie luată de CEC ţine de plafonul general al mijloacelor financiare ce pot fi virate în contul „Fond electoral” al concurentului electoral la alegerile locale generale din data de 20 octombrie 2019 este de 21 062 750 lei.

Preşedintele CEC, Dorin Cimil, a remarcat că, potrivit Codului Electoral, plafonul general pe ţară al mijloacelor financiare ce pot fi transferate în contul „Fond electoral” al concurentului electoral constituie 0,5% din veniturile prevăzute în legea bugetului de stat pentru anul respectiv.

Plafonul maxim pentru fiecare circumscripţie electorală se determină de către CEC prin înmulţirea coeficientului stabilit de către Comisie, cu numărul de alegători din circumscripţia respectivă.

Coeficientul se calculează prin împărţirea plafonului general al mijloacelor financiare pe ţară la numărul total de alegători din ţară – 7,49 lei.

Similare
RECOMANDĂRI