Apel repetat pentru un candidat comun al forţelor unioniste la Primărie
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Apel repetat pentru un candidat comun al forţelor unioniste la Primărie

Partidul Mişcarea Populară Antimafie cheamă partidele unioniste să nu-şi înainteze candidaţi proprii la funcţia de primar al capitalei, în favoarea unui candidat comun. Într-o conferinţă de presă la IPN, Daniela Bodrug, vicepreşedinte Antimafie, a spus că deocamdată două partide, Partidul Naţional Liberal şi Partidul Democraţia Acasă, au răspuns invitaţiei de a discuta despre un candidat comun. Apelul a fost înaintat şi către Partidul Liberal, Partidul Unităţii Naţionale, Uniunea Salvaţi Basarabia şi Partidul Popular Românesc.

Potrivit Danielei Bodrug, este important ca anume acum partidele unioniste să-şi unească forţele, „când în spaţiul politic există binomul ACUM-Dodon”. Candidatul comun ar trebui să fie simbolul de om cu aspiraţii unioniste, să fie o persoană competentă , nu neapărat membru de partid.

Potrivit liderului  Partidului  Naţional Liberal, Vitalia Pavlicenco, din 2012 se încearcă coagularea partidelor unioniste, însă acest lucru de fiecare dată a eşuat. Tentativele nu reuşesc din cauza „ingerinţei condamnabile a forţelor din România, care folosesc partidele politice din Republica Moldova în interesul lor meschin electoral”, spune preşedinta PNL. Vitalia Pavlicenco a mai remarcat că unii lideri de partide unioniste, care recent şi-au ocupat funcţiile, au speranţa că vor demonstra rezultate cu mult mai frumoase decât cei care au condus partidele înaintea lor.

Politiciana a mai spus că dacă coagularea nu se va reuşi, PNL are pregătită pentru funcţia de primar o femeie, fără a oferi detalii. De asemenea, a comunicat că se retrage din fruntea partidului pe 25 octombrie.

Liderul Partidului Democraţia Acasă, Vasile Costiuc, consideră că „oraşul trebuie salvat de un candidat pro-rus, care are şansa reală să pună mâna pe capitală”. Într-un eventual tur doi al alegerilor în capitală, chiar dacă va ieşi candidatul Blocului ACUM, electoratul de dreapta românesc pro-european îl va taxa prin neparticipare la alegeri. Vasile Costiuc spune că şi Partidul Democraţia Acasă va avea un candidat la şefia capitalei dacă partidele unioniste nu vor ajunge la un numitor privind un candidat comun.

Partidele s-au arătat dispuse ca încercările de a coagula partidele unioniste să continue, cel târziu până pe 19 septembrie, când expiră termenul limită pentru înregistrarea candidaţilor la Consiliul Electoral al Circumscripţiei Electorale Chişinău.
Similare
RECOMANDĂRI