Analist: Cariera politică a lui Andrei Năstase va fi pusă sub un mare semn de întrebare
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Analist: Cariera politică a lui Andrei Năstase va fi pusă sub un mare semn de întrebare

Este pentru prima dată în istoria Republicii Moldova când capitala ajunge pe mâna forţelor de stânga. Asta după ce candidatul Partidului Socialiştilor a acumulat cele mai multe voturi în turul doi al alegerilor locale din municipiul Chişinău, cu circa 11 mii de voturi mai mult decât candidatul blocului ACUM, liderul Partidului Platforma DA, Andrei Năstase.

Acest lucru s-a întâmplat pentru că Andrei Năstase a avut o campanie slabă, faţă de Ion Ceban, a spus analistul politic Anatol Ţăranu în cadrul unei ediţii speciale la TVR MOLDOVA.

 „Năstase a avut o campanei foarte slabă, pe fundalul unei campanii foarte bune pe care a avut-o Ceban, care a avut o acoperire tehnologică excelentă. El (Ion Ceban) aproape că nu a făcut gafe, spre deosebire de Năstase. Năstase a făcut o campanie electorală amatoricească şi plus la toate, această campanie s-a pliat pe o dezamăgire în creştere pe  partea dreaptă a eşichierului politic”, a declarat Anatol Ţăranu.

În contextul în care Năstase pierde lupta pentru şefia capitalei, analistul politic spune că, „carierea politică a acestuia va fi pusă sub un mare semn de întrebare”.

„Poate nu cariera în sensul larg al cuvântului, dar postura lui de unul din liderii ai scenei politice din Republica Moldova. După această pierdere, el va avea probleme foarte serioase ca să se afirme ca şi lider”, a spus Ţăranu.

De asemenea, fostul candidat la alegerile din municipiul Chişinău, Octavian Ţîcu, spune că „marea problemă este că Andrei Năstase nu înţeles că nu reprezintă alternativa pentru Chişinău”.

De cealaltă parte, fostul primar al Chişinăului, liberalul Dorin Chirtoacă, care în turul doi al alegerilor şi-a declarat susţinerea pentru Andrei Năstase, spune că acum este uşor să aruncăm toate pietrele în blocul ACUM, însă altă soluţie nu era.

Amintim că Andrei Năstase încă nu a venit cu o reacţie sau cu un comentariu, după rezultatele preliminare ale alegerilor din municipiul Chişinău. 

De cealaltă parte, Ion Ceban anunţă pentru ora 14:00 un briefing de presă.
Similare
RECOMANDĂRI