Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

#Alegem Parlamentul! Cu ce acte de identitate poţi vota în ziua alegerilor?

La alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, alegătorii vor putea vota pe teritoriul Republicii Moldova cu următoarele acte de identitate:

 buletinul de identitate valabil cu fişa de însoţire, care confirmă domiciliul sau reşedinţa titularului pe teritoriul secţiei de votare;
 buletinul de identitate provizoriu;
 legitimaţia de serviciu pentru militarii în termen; şi  livretul eliberat de Centrul Serviciului Civil Pentru votarea la secţiile de votare din străinătate, alegătorii trebuie să prezinte unul din următoarele acte de identitate:
 paşaportul cetăţeanului, inclusiv cu termen de valabilitate expirat;
 buletinul de identitate valabil;
 sau livretul de marinar. Cetăţenii care nu deţin un act de identitate valabil necesar pentru a vota pe teritoriul ţării, pot solicita un butetin de identitate provizoriu, eliberat în mod gratuit şi conform principiului teritorial, la centrele multifuncţionale ale Agenţiei Servicii Publice, care vor fi deschise între orele 7.00-21.00 în ziua votării. Solicitanţii nu vor fi obligaţi să prezinte documente de stare civilă dacă nu au intervenit schimbări în datele personale de la eliberarea ultimului act de identitate sau în cazul în care modificările se atestă în Registrul de stat al populaţiei.

Cetăţenii Republicii Moldova care au depus cererea pentru eliberarea buletinului de identitate în perioada 11 iunie – 08 iulie 2021, vot putea să-şi ridice actul de identitate până la data de 11 iulie, inclusiv, indiferent de termenul-limită şi tariful achitat pentru perfectarea documentului. Informaţii suplimentare pot fi solicitate la Call - centrul Agenţiei Servicii Publice (14 909), afişat pe pagina web a aAgenţiei www.asp.gov.md .

Alegerile trebuie să reflecte voinţa cetăţenilor Republicii Moldova. Ieşiţi la vot!

O campanie TVR MOLDOVA realizată în parteneriat cu Asociaţia pentru Democraţie Participativă „ADEPT”
Similare
RECOMANDĂRI