VIDEO. FOTO. Sute de copii au primit în dar cărţi în cadrul Campaniei „AI CARTE, AI PARTE!”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. FOTO. Sute de copii au primit în dar cărţi în cadrul Campaniei „AI CARTE, AI PARTE!”

La 1 iunie, TVR MOLDOVA a organizat o petrecere de zile mari pentru 300 de copii care frecventează cele patru grădiniţe din comuna Cărpineni, raionul Hânceşti. Evenimentul a marcat începutul Campaniei de promovare a lecturii şi literaturii române, „AI CARTE, AI PARTE!”.

Oaspeţi deosebiţi cu sute de cadouri şi îngheţată au păşit pragul Grădiniţei „Lăpuşniţa” din raionul Hânceşti. Scriitorii Spiridon Vangheli şi Petre Crăciun le-au spus copiilor istorioare şi poveşti.
 
„Este drumul spre înţelepciune. De acolo porneşte, de la mama, tata, bunici. Din carte ei cu linguriţa, din calculator iei cu polonicul. Dar ceea cei iei cu polonicul, se varsă”, a menţionat „tatăl lui Guguţă”, Spiridon Vangheli.


 
Renumitul povestitor român şi realizator de emisiuni TVR Petre Crăciun a venit cu o valiză plină de cărţi pentru copii.
 
„Am venit cu un geamantan plin cu cărţi, cu multă bunătate şi iubire pentru aceşti copii. În primul rând e vorba depre cartea „Poveşti din ţara copiilor fericiţi”, pentru că eu cred că orice copil care citeşte este fericit”, ne-a spus Petre Crăciun.


 
Prezentatorii TVR MOLDOVA, Sandu Scobioala şi Stela Dănilă, au fost cei care au dat tonul petrecerii. Copiii au fost receptivi, au râs şi s-au distrat de minune. Spectacolul „Colajul lui Guguţă” i-a sensibilizat pe micuţi, iar interpretele Andreea Culai şi Adelina Borş i-au provocat să danseze.Fiecare copil a primit în dar câte un rucsac cu cărţi şi îngheţată. Fiecare grădiniţă din satul Cărpineni a suplimentat biblioteca cu un lot de carte, printre care şi o carte electronică, care facilitează accesul educatorilor la peste 70 de poveşti în limba română.„Este o campanie model pentru toată ţara şi noi ne dorim ca aceste evenimente să fie de anvergură şi un etalon pentru toate instituţiile de învăţământ dn această ţară”, a subliniat Ion Cărpineanu, primarul comunei Cărpineni, raionul Hânceşti.
 
Prin intermediul campaniei „AI CARTE, AI PARTE!”,  TVR MOLDOVA îşi propune să promoveze limba şi literatura română, să încurajeze lectura în rândul tinerei generaţii.


 
Partenerul general al evenimentului: 
 
Parteneri: 

RECOMANDĂRI