Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

"AI CARTE, AI PARTE" Concursul zilei - „Cartea oglinzilor”, publicată în 38 de ţări

Eugen Ovidiu Chirovici este economist, scriitor şi jurnalist român. A scris peste 1000 de articole în România şi străinătate şi este autorul a cinci romane şi mai multe cărţi de eseistică şi istorie economică. Ca scriitor, a debutat în 1989 cu proză scurtă în revistele ,,România Literară”, ,,Astra”, ,,Vatra” Luceafărul, iar primul său roman - ,,Masacrul” - a fost vândut în 1991, în 60.000 de exemplare. Scriitorul a dat lovitura editorială internaţională cu romanul ,,Cartea Oglinzilor”, apărut în anul 2017 şi recunoscut în zeci de ţări.  

Autorul cărţii, Eugen Ovidiu Chirovici, îşi intrigă cititorii cu sloganul ,,Jocul minţii tale te poate surprinde şi pe tine'', ce relevă aerul misterios şi intrigant pe care îl oferă romanul. Naratorii poveştii din „Cartea Oglinzilor” sunt trei la număr: agentul literar Peter Katz, jurnalistul John Keller şi poliţistul pensionar Roy Freeman. Fiecare dintre ei duce povestea până la punctul în care celălalt trebuie să o preia.
 
Peter Katz este cel care în cinci ani de carieră, a evaluat sute de manuscrise. Niciunul dintre acestea însă nu a reuşit să îi stârnească interesul precum fragmentul trimis de misteriosul Richard Flynn. Student la Princeton la vremea când se petrec faptele din povestirea lui, Richard oferă atât de multe detalii despre uciderea profesorului Joseph Wieder, încât Katz nu ştie ce să creadă: că autorul manuscrisului este criminalul sau doar are informaţii care pot duce la elucidarea cazului? Intrigat, agentul literar demarează o investigaţie pe cont propriu, pentru a descoperi adevărul.
 
Volumul care a luat cu asalt marea piaţă internaţională, „Cartea Oglinzilor” este singurul titlu al unui scriitor român contemporan ale cărui drepturi de publicare au fost vândute în peste 38 de ţări, printre care Marea Britanie, SUA, Germania, Franţa, Italia, Spania, iar criticii se întrec în elogii la adresa romanului.

În cadrul Campaniei "AI CARTE, AI PARTE", lansată de TVR MOLDOVA pentru telespectatorii Matinalilor, vă invităm să participaţi la un nou concurs pe pagina de Facebook a Matinalilor, de luni până joi. În baza unui material informativ, va fi adresată o întrebare, iar cel care va răspunde primul va accede în etapa finală, care va avea loc în fiecare zi de vineri. Cel mai activ şi ingenios se va alege cu o carte electronică, care va conţine 600 de volume de cărţi în limba română.

Campania "AI CARTE, AI PARTE" se desfăşoară în perioada 26 iunie - 31 august 2018, iar scopul este să promovăm literatura română şi să motivăm generaţiile de toate vârstele să citească. 
Similare
RECOMANDĂRI