Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ziua şi protestul, la Chişinău. Angajaţii din centrele comerciale au protestat astăzi la sediul Parlamentului

Ziua şi protestul, la Chişinău. Angajaţii din centrele comerciale au mers astăzi la sediul Parlamentului şi au cerut autorităţilor să le permită reluarea activităţii. Protestatarii susţin că, faţă de unele magazine, în centrele comerciale sunt condiţii mai bune de prevenire a infecţiei. Ei au cerut un regulament special pentru a putea reîncepe activitatea.

Zeci de protestatari spun că au rămas fără bani după ce autorităţile au închis centrele comerciale. Echipaţi cu măşti medicinale, oamenii au scandat că vor să muncească. Au avut cu ei pancarte pe care era scris cifra 43.

Protestatarii de la centrele comerciale cred că au şi ei dreptul de a relua activitatea, aşa cum au făcut cei din magazine.

Câţiva deputaţi Pro-Moldova au discutat cu protestatarii. Ei au spus că un proiect de lege a fost înregistrat astăzi la Parlament, iar mâine se va insista pentru aprobare.

De pe 16 mai, în Republica Moldova este stare de urgenţă în sănătate publică. Au fost redeschise magazinele, saloanele de frumuseţe şi clinicile stomatologice.

Rămân închise, unele pieţe din Chişinău şi centrele comerciale de tip mall. Autorităţile susţin că redeschiderea acestora ar provoca acum un val mare de infecţii. Ridicarea restricţiilor s-ar putea face după data de întâi iunie.
Similare
RECOMANDĂRI