Ziua Naţională, sărbătorită cu muzică românească, adusă de Corul Sound în inima Europei, la Bruxelles, în casa Consiliului European
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ziua Naţională, sărbătorită cu muzică românească, adusă de Corul Sound în inima Europei, la Bruxelles, în casa Consiliului European

Momente deosebit de emoţionante vineri seară, la Bruxelles. Ziua României a fost celebrată mai devreme, în clădirea Europa, sediul Consiliului European şi al Consiliului Uniunii Europene. Invitaţi au fost membrii Corului Sound, dirijaţi de Voicu Popescu.

Corul Sound a prezentat, într-o desfăşurare de excepţie, piese de marcă ale folclorului românesc, intercalate cu scurte momente artistice, desprinse din evenimente ale vieţii.
 

Reprezentaţia s-a încheiat cu intonarea "Odei bucuriei", imnul Europei.

Corul Sound a fost invitat de Parlamentul European, de Consiliul UE şi de Şcoala Europeană să prezinte spectacolul 100 Sounds / 100 de Sunete.

Recitalul a fost transmis în direct pe pagina de Facebook a Consiliului Uniunii Europene şi pe pagina Reprezentantei Permanente a Romaniei pe langa UE.

Corul Sound a vizitat vineri şi sediul Parlamentului European,  unde a improvizat un mini-recital, cu un colind românesc.

Reprezentaţia Corului Sound a fost sprijinită de Parlamentul European şi de Ministerul Culturii.

Similare
RECOMANDĂRI