Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ziua Mondială a Vederii. Două miliarde de oameni trăiesc cu o deficienţă de vedere

Este Ziua Mondială a Vederii. Cel puţin 2 miliarde de oameni trăiesc cu o deficienţă de vedere, iar mai mult de jumătate dintre ei au afecţiuni oculare deoarece nu primesc îngrijirea de care au nevoie, atrage atenţia Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Într-un raport dat publicităţii la Geneva, forul mondial cere ca fiecare ţară să includă în pachetele de sănătate naţională cât mai multe programe privind îngrijirea oftalmologică.

Din cele 2 miliarde de persoane care au afecţiuni oculare, mai mult de jumătate puteau fi sănătoase, daca ar fi avut acces la îngrijiri medicale. Este vorba despre cei care suferă de miopie, prezbitism, glaucom sau cataractă.

Ziua Mondială a Vederii este marcată an de an în a doua zi de joi a lunii octombrie. Raportul publicat la Geneva este primul întocmit vreodată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii pe tema vederii.

Raportul constată că îmbătrânirea populaţiilor, evoluţia stilului de viaţă şi problemele de acces la îngrijirea oculară în spcial în ariile cu venituri mici sau medii sunt pintre principalii factori responsabili de creşterea numărului de persoane cu deficienţe de vedere.

Similare
RECOMANDĂRI