Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ziaristul Alecu Reniţă, la Punctul pe AZi: Este un mare avantaj al Uniunii Europene faptul că are în componenţă ţări din fosta URSS

Faptul că are în componenţă ţări din fosta URSS şi din fostul lagăr socialist din Europa de Est reprezintă un mare avantaj al Uniunii Europene. Afirmaţia aparţine ziaristului Alecu Reniţă şi a fost făcută în emisiunea Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

Potrivit ziaristului, acest aspect creează un anumit echilibru şi o anumită percepţie reală a ceea ce înseamnă Federaţia Rusă.

„Aceste ţări ştiu ce înseamnă partea de vitrină prezentată strălucitor. Dacă cineva pune la îndoială, se dă drumul la o trupă de balet care e fenomenală şi uită că tancurile huruie nu departe de frontiera lor”, a spus Alecu Reniţă.

În context, ziaristul a spus că neutralitatea Republicii Moldova este foarte greu de înţeles.

„Neutralitatea merge braţ la braţ cu federalizarea. Neutralitatea este antecamera federalizării, iar asta slăbeşte un stat şi capacitatea lui de apărare. Asta este foarte bine cântărit la Moscova”, a pus Alecu Reniţă.

Marian Voicu, producător TVR, a menţionat că România, chiar dacă ar vrea să facă publice investiţiile din Republica Moldova, nu ar avea cum, pentru că presa este controlată de forţe străine.

„Investiţiile Rusiei sunt minime în Republica Moldova. Rusia investeţe în propagandă, pentru că este mult mai ieftin. Decât să investeşti într-un drum, este mult mai ieftin să mituieşti nişte jurnalişti”, a spus Marian Voicu.

În ce priveşte neutralitatea Republicii Moldova, Marian Voicu i-a dat dreptate lui Igor Dodon.

„În Elveţia se ţin bani în bănci, aici s-au apălat bani ruşilor în bănci.A spus un adevăr fără să îşi dea seama”, a spus Marian Voicu.
Similare
RECOMANDĂRI