UPDATE. Detalii despre percheziţiile de la Primăria Chişinău: Sunt vizaţi 10 foşti şi actuali funcţionari
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

UPDATE. Detalii despre percheziţiile de la Primăria Chişinău: Sunt vizaţi 10 foşti şi actuali funcţionari

Procuratura municipiului Chişinău efectuează în aceste momente percheziţii la Primăria Chişinău. Informaţia a fost confirmată pentru TVR MOLDOVA de către Emil Gaitur, purtătorul de cuvânt al Procuraturii.

UPDATE: În total au fost efectuate 21 de percheziţii. Au fost pornite trei cauze penale pe faptul creării unei scheme infracţionale de obţinere ilegală a loturilor de pământ pentru construcţie, prin încheierea contractelor de arendă, în baza probelor acumulate de către procurori, dar şi de către , ofiţerii Serviciului protecţie internă şi anticorupţie (SPIA) al MAI şi Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS).

10 foşti şi actuali funcţionari ai Primăriei – documentaţi

În cadrul acţiunilor operative, au fost documentaţi 10 foşti şi actuali funcţionari, persoane fizice şi juridice. Astfel, în urma măsurilor speciale de investigaţii şi acţiunilor de urmărire penală desfăşurate, s-a stabilit că bănuiţii ar fi constituit o schemă prin care au comis tentativa de înstrăinare a unor loturi de teren, care aparţin Primăriei municipiului Chişinău.

21 percheziţii pentru prelevarea probelor

Astăzi, în baza încheierii judecătorului de instrucţie, au fost efectuate 21 percheziţii în birourile de serviciu, în automobilele şi la domiciliile persoanelor care au nimerit în vizor, pentru a ridica probe relevante pentru cauză.

Dacă vor fi găsite vinovate, cele 10 persoane riscă pedepse cu închisoarea de până la 10 ani şi amenzi de sute de mii de lei.

Procuratura va reveni cu detalii pe parcurs, cu respectarea prezumpţiei nevinovăţiei persoanelor implicate.
 
Similare
RECOMANDĂRI