Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Zero toleranţă faţă de vitezomani. Inspectorii de circulaţie vor monitoriza non-stop drumurile din Republica Moldova

Acţiuni pe scară largă împotriva celor care nu iau în seamă Codul Rutier. Timp de 10 zile, inspectorii de circulaţie vor monitoriza non-stop drumurile din Republica Moldova. Pentru a-i prinde pe cei care apasă mai mult decăt trebuie pedala de acceleraţie, poliţiştii vor folosi radarele dar şi maşinile capcană. Aceste măsuri s-au luat după ce, la sfarsitul săptămânii trecute, doi oameni au murit într-un grav accident de circulaţie produs în centrul Chişinăului.

Poliţiştii vor verifica dacă şoferii nu cedează trecerea pietonilor, dacă încalcă marcajul rutier sau dacă trec pe culoarea roşie a semaforului. Totodată, va fi organizată şi operaţiunea "Girofarul", pentru a-i descoperi pe conducătorii auto care nu acordă prioritate ambulanţelor. 

PAVEL APOSTOL, şef de secţie, Direcţia poliţiei de patrulare: "În această perioadă de timp, vor fi desfăşurate mai multe operaţiuni speciale, cum ar fi viteza. Vor fi activizate acele automobile capcană, care monitorizează respectarea regimului de viteză, pe o anumită porţiune de drum, unde avem risc sporit de producerea accidentelor rutiere. Vom folosi şi acele radare performante, care ne permit să depistăm vitezomanii şi pe timp de noapte".

DANIEL MAZEPA, şef de secţie, INSP: "Vom fi peste tot, nu vă speriaţi şi încercaţi să colaboraţi. Noi nu ne activizăm pentru a pune sau a colectat cât mai multe amenzi. Nu acesta este scopul. Scopul este de a readuce disciplina pe străzile naţionale, de a reduce riscul deceselor, traumelor".

Inspectorii de patrulare vor fi însoţiţi de angajaţii Direcţiei Inspectare Efectiv şi de trupele speciale de la batalionul "Fulger". Această măsură s-a luat pentru a-i descuraja pe şoferii care ar fi tentaţi să dea mită poliţiştilor. 

EUGEN CRACAN, şef adjunct, Direcţia Inspectare Efectiv: "Vreau să vă asigur pe toţi, că pe parcursul acestei perioada de 10 zile, vom fi alături de colegii de la Inspectoratul de Patrule, atât cu scopul de a monitoriza acţiunele lor, cum ei respectă atribuţiile de serviciu, atâ noi vom monitoriza acţiunele conducătorilor auto. De aceea, vă îndemn să nu oferiţi mită, toate cazurile vor fi documenatate".

Amintim că, în noaptea de sâmbătă spre duminică, două persoane, un şofer de taxi şi pasagerul acestuia, au murit după ce maşina lor a fost izbită violent de un automobil care a trecut, cu viteză excesivă, pe culoare roşie a semaforului. Tânărul de 27 de ani care a povocat tagedia a primit 30 de zile de arest.

De la începutul anului, în Republica Moldova s-au produs 498 de accidente rutiere în urma cărora au murit 69 de persoane, iar 555 au fost rănite.
Similare
RECOMANDĂRI