Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Zeci de reprezentanţi ai ONG-urilor din Republica Moldova au protestat paşnic în semn de solidaritate cu poporul din Belarus

Zeci de reprezentanţi ai ONG-urilor din Republica Moldova au protestat paşnic în semn de solidaritate cu poporul din Belarus. Ei au lăsat la Ambasada Belarusiei o declaraţie prin care condamnă felul cum au acţionat forţele de ordine în timpul protestelor de la Minsk. Protestatarii îndeamnă Guvernul din Belarus să oprească toate actele de violenţă.

Reprezentanţii Platformei Naţionale a Forumului Societăţii Civile din Parteneriatul Estic îşi exprimă solidaritatea cu cei din Platforma Naţională din Belarus şi consideră că, la alegerile prezidenţiale, din 9 august, au fost încălcări ale drepturilor omului.

„Comdamnăm ferm acţiunile sadice şi ilegale şi mai mult provocatoare a organelor de drept din Belorus. Susţinem protestatarii în dreptul lor de a protesta în mod paşnic să îşi apere drepturile şi să lupte pentru drepturile şi libertăţile pe care le promovează. Regretăm mult că s-a ajuns la aşa o situaţie în Belarus”, a spus ION GUZUN, consilier juridic CRJM.

„Este imposibil să rămâi indiferent faţă de atrocităţile care au loc acum, acolo în fiecare minută prin străzile din Minsk. Puţinul pe care îl putem face este să ne solidarizăm cu cetăţenii din Belorus. – V-aţi îmbrăcat toţi în alb, ce simbolizează? – Este simbolul revoluţiei a cetăţenilor din Belarus”, a declarat o protestatară.

Experţii de la Chişinău susţin că rezultatele alegerilor prezidenţiale din Belarus ar fi fost denaturate, iar Guvernul a împiedicat în mod deliberat libera exprimare a cetăţenilor.

„Reieşind din acele informaţii care au fost expuse în spaţiul public de către observatorii independenţi putem zice că rezultatele au fost denaturate semnificativ aşa încât ceea ce au votat în realitate cetăţenii din Belarus nu s-a regăsit defapt în procesele verbale de numărare a voturilor”, a declarat PAVEL POSTICĂ, reprezentant Promo-LEX.

Protestatarii de la Chişinău îndeamnă Guvernul din Belarus să oprească toate actele de violenţă.
 
Similare
RECOMANDĂRI