ZDG. Cheltuielile de transport pentru oficialii şi delegaţiile străine vor fi achitate din bugetul de stat
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

ZDG. Cheltuielile de transport pentru oficialii şi delegaţiile străine vor fi achitate din bugetul de stat

Cheltuielile de transport internaţional pentru oficialii sau delegaţiile străine invitate la decizia Preşedintelui R. Moldova, Preşedintelui Parlamentului şi Prim-ministrului, vor fi achitate din bugetul de stat, scrie zdg.md.

Cabinetul de miniştri a aprobat astăzi, 14 februarie, propunerea lui Octavian Armaşu, ministrul Finanţelor, de a completa Regulamentul de utilizare a mijloacelor financiare pentru deservirea delegaţiilor şi persoanelor oficiale străine. 

Potrivit sursei citate oficialii şi delegaţiile străine invitate la decizia Preşedintelui R. Moldova, Preşedintelui Parlamentului şi Prim-ministrului, cheltuielile de transport internaţional avia, feroviar sau auto, pot fi suportate de partea care primeşte delegaţia. Completarea propusă are drept scop, „dezvoltarea relaţiilor cu partenerii străini, precum şi formarea unei imagini pozitive ale R. Moldova pe palierul internaţional”, se arată în proiectul de Hotărâre.

Pe 24 ianuarie, curent, cabientul de miniştri a aprobat majorarea cheltuielilor pentru deservirea delegaţiilor străine. Lista cheltuielilor pentru recepţia delegaţiilor şi persoanelor oficiale străine a fost întocmită, pe trei grupe, în funcţie de persoana care conduce delegaţia străină. Astfel, există trei grupe:

Grupa I – şefi de stat, preşedinţi de parlament, prim-miniştri, şefi ai organizaţiilor internaţionale.

Grupa II – membri ai Guvernului, reprezentanţi ai organizaţiilor şi misiunilor internaţionale, personalităţi remarcabile în domeniul culturii, ştiinţei şi tehnicii, din societatea civilă, precum şi conducători ai companiilor şi întreprinderilor notorii.
Grupa III – viceminiştri, secretari generali de stat, secretari de stat, experţi internaţionali din cadrul unor proiecte/programe regionale şi internaţionale.

Cazarea membrilor delegaţiilor oficiale străine se va efectua în hoteluri de 5 stele pentru grupa I, hoteluri de 4-5 stele pentru grupa a II-a şi hoteluri de 4 stele pentru grupa a III-a.

În documentul semnat de Guvern se menţionează că „în scopul dezvoltării relaţiilor cu partenerii străini, precum şi formarea unei imagini pozitive ale Republicii Moldova pe palierul internaţional, se consideră necesară majorarea volumelor maxime de cheltuieli în acest scop”.

Cheltuielile au fost clasificate pe categorii , cu indicarea volumului maxim, conform grupelor de delegaţii:

  • mic dejun în valoare de 500-900 de lei per participant;
  • ceai, cafea, produse de patiserie, 100-200 de lei per participant;
  • activităţi cu caracter cultural-ştiinţific în valoare de 500-600 de lei per participant;
  • organizarea hranei în afara meselor oficiale (mese neoficiale) în valoare de 550-850 de lei per participant, pe zi;
  • flori pentru amenajarea sălii în care se vor desfăşura mesele oficiale,reuniunile şi întâlnirile oficiale în valoare de 500-1500 de lei per delegaţie;
  • cadouri în valoare de 800 – 3000 de lei, etc.
Similare
RECOMANDĂRI