ZdG: Cele 14 persoane, eliberate din funcţii de la MECC după schimbarea Guvernului, au primit aproape 400.000 de lei
Vizualizari:

ZdG: Cele 14 persoane, eliberate din funcţii de la MECC după schimbarea Guvernului, au primit aproape 400.000 de lei

În perioada 8 iunie-24 septembrie, în circa 100 de zile calculate de Guvernul Republicii Moldova de la învestire, din cadrul Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării (MECC) au fost eliberate din funcţie 14 persoane. Angajaţii din aparatul central al ministerului au primit, în total, 398.376 de lei.

Conform informaţiilor oferite de MECC pentru ZdG, în perioada menţionată, au încetat raporturile de muncă 14 persoane: un ministru, patru secretari de stat, un şef cabinet, un consilier, un asistent, un specialist principal în secţia resurse umane, un consultant principal în secţia juridică, un consultant duperior în secţia financiar-administrativă, un inspector superior şi un inspector asupra executării hotărârilor.

Astfel, funcţionarii publici au beneficiat de indemnizaţii unice pentru fiecare an de vechime în serviciul public în sumă totală de 41.010 lei, iar 266.214 lei – pentru compensarea concediului nefolosit. În acelaşi timp, personalul cu funcţie de demnitate publică şi din cabinetul persoanelor cu funcţie de demnitate publică au primit, în total, indemnizaţii unice în valoare de 91.152 de lei.

Similare
RECOMANDĂRI