Votat! Trei persoane, numite în funcţii de membri CEC. PD a criticat modul de alegere a candidaturilor, acuzând de lipsă de transparenţă
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Votat! Trei persoane, numite în funcţii de membri CEC. PD a criticat modul de alegere a candidaturilor, acuzând de lipsă de transparenţă

Parlamentul a desemnat şi confirmat numirea în funcţii a trei candidaturi la funcţia de membru al Comisiei Electorale Centrale, după ce Alina Rusu, Iurie Ciocan şi Rodica Cebotari şi-au dat demisia din aceste funcţii.

Este vorba despre Pavel Dumitru (propus de Platforma DA), avocat; Cimil Dorin (propus de PAS), conferenţiar universitar, doctor în drept, avocat; Lebedinschi Maxim (propus de PSRM), consilier al Preşedintelui Republicii Moldova în domeniul juridic.

Proiectul de desemnare acestora în funcţii a fost criticat de opoziţie, care a acuzat majoritatea parlamentară de lipsă de transparenţă. Democratul Sergiu Sîrbu a dat de înţeles că şi PD ar fi trebuit să desemneze un candidat la CEC, motivând că legea prevede o proporţionalitate a majorităţii şi opoziţiei. Mai în glumă sau mai în serios, deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, a declarat de la tribuna Parlamentului că PD deja are „cel puţin doi membri” desemnaţi la CEC.
 
De altfel, democratul Padnievici Corneliu a declarat deşi guvernarea şi-a sumat să depolitizeze instituţiile şi structurile statului, cei desemnaţi astăzi au activat în diferirte formaţiuni poltiice, dând drept exemplu pe Maxim Lebedinschi – consilierul Preşedintelui Igor Dodon, dar şi Pavel Dumitru, despre care a declarat că a candidat la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, sub numărul 28 în lista blocului ACUM şi care este şi avocatul PPDA. Despre Cimil Dorin, cel de-al treilea candidat la funcţia de membru CEC, Padnievici Corneliu a declarat că este un exponent al PAS, lucru infirmat de deputatul Sergiu Litvinenco.
 
Totuşi, Parlamentul i-a desemnat şi aprobat în funcţii pe cei trei candidaţi.
 
Similare
RECOMANDĂRI