Votat în lectură finală: Cetăţenii vor beneficia de compensaţii pentru consumul gazului natural şi energiei termice
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Votat în lectură finală: Cetăţenii vor beneficia de compensaţii pentru consumul gazului natural şi energiei termice

Consumatorii casnici vor beneficia de compensarea cheltuielilor pentru consumul de gaz natural şi energie termică, ca rezultat al majorării tarifelor pentru aceste utilităţi.

Proiectul elaborat în acest scop, care prevede compensarea cheltuielilor pentru consumul gazelor naturale/energiei termice în perioada rece a anului, a fost adoptat, astăzi, de Legislativ în lectură finală. 

Prin actul adoptat, se propune compensarea, în proporţie de 67%, pentru primii 50m3 de gaz natural consumaţi, iar pentru următorii 100 m3 compensarea cu 50%  din cuantumul diferenţei dintre preţul din luna de facturare şi preţul din luna octombrie 2021.

De asemenea, se propune compensarea diferenţei, în mărime de 67 la sută, pentru prima gigacalorie consumată.

Totodată, de aceste compensaţii vor beneficia şi cetăţenii care se alimentează cu energie termică produsă de cazangeria blocului de locuit.

Astfel, compensaţia maximă, oferită pentru  consumul de gaz natural, va constitui 540 lei, iar compensaţia pentru prima gigacalorie consumată va constitui 450 lei.

Tariful pentru consumul de gaz natural pentru luna octombrie 2021 constituie 4,64 lei pentru un m3, pentru luna noiembrie tariful aprobat este de 11,08 lei. Diferenţa în urma majorării tarifului constituie 6,44 lei.

Similare
RECOMANDĂRI