Vor fi instituite noi instrumente legislative de susţinere a start-up-urilor IT
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Vor fi instituite noi instrumente legislative de susţinere a start-up-urilor IT

Comisia economie, buget şi finanţe a aprobat raportul la proiectul de modificare a Legii cu privire la parcurile pentru tehnologia informaţiei şi îl va propune spre dezbateri în plen. Scopul acestuia constă în crearea mecanismului de finanţare a proiectelor de dezvoltare a inovaţiilor şi afacerilor pentru start-up-uri IT.

Prin proiect se propune crearea unui Fond de susţinere a inovaţiilor digitale care ar putea beneficia de finanţare mixtă, atât din bugetul de stat, cât şi din mijloacele partenerilor de dezvoltare. Utilizarea mijloacelor Fondului va fi administrată şi monitorizată de către un Consiliu de coordonare, cu participarea reprezentanţilor sectorului asociativ şi partenerilor de dezvoltare.

De asemenea, autorii propun majorarea venitului lunar asigurat al angajaţilor rezidenţilor parcurilor IT de la 60% la 68% din salariul mediu prognozat pe economie.

Autorii argumentează că industria IT este afectată de consecinţele  pandemiei COVID-19, inclusiv reducerea veniturilor, optimizarea cheltuielilor administrative, reducerea cheltuielilor pentru angajaţi. Cel mai mult au de suferit companiile mici şi start-up-urile.

Similare
RECOMANDĂRI